SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

Lumea sportului, îndoliată de dispariția lui Patzaichin: „Pentru mine a fost al doilea tată!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 10:41 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 12:59

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani. Florin Popescu, ultimul campion olimpic al României la kaiac-canoe, a reacționat la dispariția sa. 

Vestea morții marelui Ivan Patzaichin a aflat-o pe când era la cumpărături. „M-am oprit pe loc și am simțit că mi s-au muiat picioarele”, povestește Florin Popescu (47 de ani), ultimul campion olimpic al României, cu canoe de 2 - 1.000 de metri, alături de Mitică Pricop.

„Nu am cuvinte să vorbesc. Am spus de fiecare dată, pentru mine Ivan Patzaichin a fost ca un al doilea tată”. Ivan a fost cel care l-a luat de la Orșova și l-a adus la Dinamo, apoi în lotul național. „Mi-a fost antrenor între 1992 și 2009. Anul trecut, de ziua dânsului, l-am văzut ultima dată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Florin Popescu.

Ivan Patzaichin era internat de 3 luni

De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Citește mai multe știri pe subiect:

A murit Ivan Patzaichin » Veste tragică: a încetat din viață unul dintre cei mai mari sportivi ai României

A murit Ivan Patzaichin! Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
endeavour
endeavour  •  05 Septembrie 2021, 13:12

Un urias al sportului! Azi nu mai avem sportivi ca el! D-zeu sa-l odihneașca!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close