SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE 2019

FOTE 2019 // FOTO Costume de circ » Sportivii români de la FOTE au primit echipamente supradimensionate: „Mai pun un pantalon pe dedesubt, că sunt -10°”

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2019 01:02

România va participa cu 30 de sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Sarajevo, 9-16 februarie. O parte dintre tinerii ”tricolori” reclamă că COSR le-a oferit echipament cu mărimi mai mari decât le este necesar! Românii folosesc seturi de la compania chineză ”Peak”.

Astăzi începe la Sarajevo a 14-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European ( FOTE), competiție la care România va merge cu 30 de sportivi la 6 discipline (patinaj artistic, biatlon, schi alpin, schi fond, short-track, snowboard). La complexul de la Izvorani, COSR a prezentat ieri lotul și staff-ul pentru competiția din Bosnia, iar delegația se confruntă din nou cu probleme inedite de echipament!

Dacă scandalul de la Rio 2016 s-a declanșat din cauza seturilor "Kappa" contrafăcute, necazul apare acum la mărimi. Inclusiv la evenimentul de ieri, mulți dintre tinerii sportivi au admis că pantalonul venit din China de la compania "Peak", partenerul oficial COSR, îi face efectiv să înoate. Ca să-și fixeze în talie îmbrăcămintea-sac, cei mai firavi trebuie s-o plieze și de două ori pentru a se încheia!

"Mai pun un pantalon pe dedesubt"

"Vreți să cădem iar în derizoriu cu chestii din astea? În primul rând, am comandat mărimile în funcție de solicitările federațiilor. Nu Comitetul Olimpic a făcut lista. Apoi, sportivii au venit la prezentarea de la Izvorani fără să fie echipați ca pentru antrenament sau competiție. Mai pun un pantalon pe dedesubt la Sarajevo, că acolo sunt minus zece grade", comentează situația secretarul general COSR, George Boroi.

Distribuitorul oficial "Peak" în România e compania SportLife din Mureș. Reprezentantul Mărgărit Amza admite că apar constant astfel de probleme: "Și acum m-au sunat cei de la COSR să mă întrebe dacă avem să le schimbăm niște mărimi, dar, din păcate, răspunsul a fost negativ, pentru că toată comanda a venit direct din China. Acolo s-a operat și personalizarea în materie de design, special pentru România. E însă o situație obiectivă cumva din două motive. Măsura M sau L, să spunem, de la o firmă nu se potrivește cu M sau L de la alta. De asemenea, nu știi exact cu ce sportivi mergi până nu se termină calificările, astfel încât nu ai cum să comanzi din timp exact mărimile necesare. De aceea, apar aceste necorelări".

cpr 0912 +5 FOTO

2017e anul în care COSR a semnat contractul pentru echipament "Peak", firma chineză urmând să-i îmbrace pe olimpici în perioada 2018-2024

7 medaliia cucerit până acum România în cele 13 ediții de iarnă FOTE: un aur (Emil Imre, short-track, 2013, Brașov), două de argint și patru de bronz

7 baze sportivevor găzdui întrecerile FOTE 2019, o parte dintre ele, în versiune 1984, fiind folosite și la Olimpiada de Iarnă găzduită atunci de Sarajevo

14 anieste vârsta celor mai tineri sportivi din delegația României, Katalin Albert și George Țepeș, ambii la short-track

Vezi și:

VIDEO+FOTO » Prezentarea oficială a delegației României: un preot s-a rugat pentru o prestație bună a „tricolorilor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
3123015931057499
Todoran Ioan  •  09 Februarie 2019, 22:34

Și la COSR se lucrează după principiul "*** publici"!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1603630919884559
Belciug Gigi  •  09 Februarie 2019, 16:05

Daca faceau comanda la gigi primeau si branza si o cuminecatura....

alexandru1974
alexandru1974  •  09 Februarie 2019, 14:21

Nu apar numai la noi, la toate delegatiile sunt astfel de probleme. Diferenta e ca altii au alte legi care le permit aceste achizitii, pe cand noi asteptam sponsorizari de la firme din China pentru ca in Romania nu se baga nimeni la asa ceva. Sponsorizari, NU achizitii ! Si sportivii astia multi de care spuneti cati au fost ? 1, 2....maxim. Cu tot respectul, dar cred ca se cauta nod in papura unui organism care inca functioneaza.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează