SPORTURI  »  ALTELE  »  SEMIMARATONUL BUCUREȘTI

FOTO Bucharest Half Marathon » 35.000 de euro strânși de echipa „Salvați Copiii” pentru dotarea Maternității de la Spitalul Universitar

Bucharest Half Marathon +3   FOTO
Bucharest Half Marathon

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 mai 2019 12:36

Echipa „Salvați Copiii”, de 520 de alergători participanți la Bucharest Half Marathon, a reușit să strângă 35.000 euro pentru dotarea Maternității Spitalului Universitar București cu un ventilator neonatal performant.

Echipamentele medicale insuficiente vulnerabilizează capacitatea maternităților de a-i salva pe copiii născuți prematur și cu patologii grave. Pentru cauza lor, 520 de persoane au intrat în echipa „Salvați Copiii Romania”, la Semimaratonul Bucuresti, pentru a strânge fondurile necesare pentru achiziția unui ventilator neonatal performant, care va salva viețile nou-născuților înainte de termen.

În maternitatea de la Spitalul Universitar București, centru multidisciplinar de referință pentru regiune, se nasc anual aproximativ 400 de prematuri, dintre care o medie de 150 au greutăți și vârste de gestație foarte mici. Aici ajung cazuri din întreaga țară, pentru îngrijiri medicale avansate, ceea ce explică rata crescută de nașteri premature, de 13-14%, față de 8,4%, media națională.

Astfel, numai în 2018, numărul de nașteri premature a fost de 436, față de 390 în 2017 și 369 în 2016, dintre care 261 de cazuri au avut nevoie de terapie intensivă, aceștia fiind copiii care nu ar fi supraviețuit fără ajutorul echipamentelor medicale.

Bucharest Half Marathon +4 FOTO

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează