SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE EUROPENE

FOTO Europa unită la Glasgow și Berlin » Competiția care a adunat Campionatele Europene din șapte sporturi s-a încheiat după 11 zile pline de spectacol și efort

CANOTAJ România a dominat întrecerile, terminând cele patru zile de concurs pe primul loc în clasamentul pe medalii +7   FOTO
CANOTAJ România a dominat întrecerile, terminând cele patru zile de concurs pe primul loc în clasamentul pe medalii

Articol de - Publicat luni, 13 august 2018 10:12

Sportul caută noi forme de a se vinde. Una dintre ele a avut loc timp de unsprezece zile la Glasgow și Berlin.

Sub umbrela celor două orașe s-au desfășurat Campionatele Europene la atletism, canotaj, gimnastică, natație, ciclism, golf și triatlon. Orașul german a găzduit doar întrecerile atletice între 6 și 12 august, în timp ce în cel scoțian s-au adunat toate celelalte între 2 și 12 august. Este pentru prima dată când se întâmpla așa ceva la nivel continental, fiind un proiect de angajament pe lungă durată care se va desfășura o dată la patru ani.

La întreceri au participat 4.500 de sportivi, iar ideea acestei unificări este să inspire orașului în care au loc o atmosferă care se regăsește doar la Jocurile Olimpice și să ofere expunere unor sporturi care nu se bucură de audiențe mari. Inițial era vorba doar despre Glasgow, dar Federația Europeană de Atletism s-a alăturat proiectului, însă deja aveau stabilită gazda, și astfel au ajuns la desfășurarea în cele două orașe. "Am avut parte de reacții pozitive din partea sportivilor, din partea publicului, dar și din partea televiziunilor care au transmis. Conceptul nostru a prins viață și a fost exact cum ne-am imaginat", a spus Paul Bristow, președintele comitetului de organizare pentru The Guardian. "Nu e chiar ca o ediție a Jocurilor Olimpice pentru că nu există un sat al sportivilor, fiecare având zona lui în care și-a cazat sportivii. E mai mult ca o Cupă Mondială. În rândul celor care au concurat s-a simțit că e ceva mai important decât o ediție obișnuită de Campionate Europene", a spus Stephen Park, director de performanță în cadrul Federației Britanice de Ciclism.

Bilanțul României la această întrecere a fost zece medalii, dintre care șapte cucerite la canotaj, trei la gimnastică și una la înot. Tricolorii au mai concurat la întrecerile de la atletism, ciclism și triatlon.

188de medalii de aur au fost acordate în cele 11 zile de întreceri

53
de țări și-au trimis sportivi la aceste Campionate Europene Unificate

Sporturile la care s-a concurat

  • Atletism
  • Gimnastică
  • Canotaj
  • Natație: înot, înot sincron, sărituri în apă, înot în ape deschise
  • Ciclism: pe șosea, pe velodrom, BMX, mountain bike
  • Triatlon
  • Golf

Medaliile cucerite de România

Canotaj:
Doi rame feminin aur
Patru rame masculin aur
8 plus 1 feminin aur
Patru rame feminin argint
Dublu vâsle masculin argint
Doi rame masculin bronz
8 plus 1 masculin bronz

Gimnastică
Denisa Golgotă argint la sol, bronz la sărituri

Înot
Robert Glință argint la 200 m spate

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează