SPORTURI  »  ALTELE  »  GALA LAUREUS

GALERIE FOTO Federer, desemnat cel mai bun sportiv al planetei la Galei Laureus » Cine sunt câștigătorii celorlalte secțiuni

FOTO: Guliver/GettyImages +10   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 14:50

Roger Federer (36 de ani) a fost recompensat marți seară de Academia Laureus cu două premii pentru evoluția sa din 2017.

Gala Laureus este printre puținele evenimente care îi pune pe sportivi la patru ace și îi face să se simtă pentru o seară ca actorii de la Hollywood. Covor roșu, recompense în formă de statuete, discursuri de mulțumire și toalete elegante. Premiile Laureues se acordă de 18 ani, iar vedeta de marți seară de la Monaco a fost Roger Federer. Elvețianul a fost desemnat sportivul anului 2017, dar și revenirea aceluiași an.

Liderul mondial nu este la prima apariție la Gala Laureus, el primind premiul de cel mai bun sportiv în perioada 2005-2008. "Când am câștigat primul trofeu în 2005, dacă îmi spuneați că voi ajunge să am șase nu v-aș fi crezut. A fost o călătorie minunată. Anul 2017 rămâne un an de neuitat pentru mine ", a spus Roger.El concurat pentru distincția de cel mai bun sportiv cu Rafael Nadal, Cristiano Ronaldo, Mo Farah, Chris Froome și Lewis Hamilton.

În discursul său de pe scenă Federer a ținut să aducă aminte și de Rafael Nadal. "Pentru rivalul meu, aș vrea să-l menționez și pe el. A avut de asemenea un an fantastic, am dus o luptă extraordinară și am devenit un jucător mai bun datorită lui. Lejer ar fi putut fi prezent aici cu acest trofeu în mâinile sale. E un jucător, un prieten și un sportiv incredibil", a spus Roger.

Apoi a detaliat la conferința de presă: "Toate meciurile pe care le-am jucat unul împotriva celuilalt au creat o legătură specială". Elvețianul a mai ținut să sublinieze că întrebările constante despre retragere l-au determinat să meargă mai departe. "E ca un ciocan care lovește o ușă, la un moment va reuși să o spargă. Dar trebuie să opui rezistență și să nu cedezi. Faptul că a trebuit să răspund la aceste întrebări timp de un deceniu m-a făcut mai puternic. A fost o provocare să nu las toate aceste lucruri negative să-mi intre în minte și să ascult doar de mine și de echipa mea", a explicat Federer.

Deși nu a jucat decât două turnee în 2017, Auckland și Australian Open, Serena Williams a fost declarată de Laureus cea mai bună sportivă a anului, dar nu a participat la gala de la Monte Carlo . 

Premiile Laureus 2017

Cel mai bun sportiv  Roger Federer (tenis)
Cea mai bună sportivă Serena Williams (tenis)
Cea mai bună echipă Mercedes (Formula 1)
Descoperirea anului Sergio Garcia (golf)
Revenirea anului Roger Federer
Cel mai bun sportiv cu dizabilități Marcel Hug
Cel mai bun sportiv de acțiune: Armel Le Cleac'h (yachting)
Cel mai bun moment Chapecoense (fotbal)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tepes.unu
tepes.unu  •  01 Martie 2018, 03:33

Incredibil, Serena cea mai buna. Mafia dopingului nu doarme. Serena buna la mafie.

169060557063831
Stefan Anghel  •  28 Februarie 2018, 18:17

dar pe miriutza l-ati uitat ?! cel mai bun combinator roman ! sa vezi ce ii mai lucreaza pe cei de la damila maciuca sau pe descultii de la tractoristul vanjos !

169060557063831
Stefan Anghel  •  28 Februarie 2018, 18:15

sirina,sirina cea mai buna ?! pai asta si daca nu se mai dopeaza,tot e cea mai buna !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează