SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

George Teșeleanu, premiu special la Campionatele Mondiale de judo pentru ajutorarea refugiaților ucraineni

George Teșeleanu și Marius Vizer.președintele Federației Internaționale de Judo, la festicitatea de deschidere
George Teșeleanu și Marius Vizer.președintele Federației Internaționale de Judo, la festicitatea de deschidere

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 14:28 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 17:20

Președintele CS Pantheon Constanța a primit o plachetă de aur din partea Federației Internaționale de Judo pentru ajutorarea tinerilor judoka ucraineni refugiați în România din cauza războiului din țara lor

Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de judo, care are loc în Qatar, a cuprins un moment special. Președintele CS Pantheon Constanța, George Teșeleanu, a fost premiat de Federația Internațională de Judo pentru contribuția adusă la dezvoltarea judo-ului, dar mai ales pentru implicarea personală în ajutorarea copiilor din Ucraina care practică sportul pe tatami, refugiați în România din cauza războiului.

„Doamnelor și domnilor, a venit momentul să recunoaștem și să onorăm realizările excepționale ale oamenilor din familia internațională a judo-ului. Pentru contribuția sa la înțelegere și pace în lume prin programul de a aduce peste 300 de tineri judoka refugiați din Ucraina în România, cărora le-a oferit adăpost, hrană, posibilitatea de a-și continua educația și siguranță, președintele Marius Vizer îi înmânează domnului George Teșeleanu o plachetă de aur, în numele Federației Internaționale de Judo", a fost anunțul făcut de organizatori.

Integrați în sistem

„Scopul meu și scopul nostru este de a promova pacea incluziunea și solidaritatea prin sport și nu numai. Pacea nu este un misterium tremendum. De fapt, pacea este viața, pacea este dragoste, pacea este o lume mai bună. Trebuie să credem în asta și trebuie să muncim pentru asta", a spus George Teșleanu, aplaudat la scenă deschisă de elita judo-ului mondial, prezentă în moderna sală "Ali bin Hamad Al-Attiyah" din Doha.

Președintele CS Pantheon Constanța, candidat la postul de președinte al Federației Române de Judo la ultimele alegeri, s-a implicat activ în criza umanitară din Ucraina. Sute de copii ucraineni, împreună cu familiile lor au fost aduși în România și cazați în hotelurile din cadrul Pantheon Group, pe care omul de afaceri le deține pe litoral. Cei mici au fost integrați în sistemul școlar și au practicat judo-ul în Dojo-urile care aparțin clubului Pantheon.

Citește și:

Nouă judoka din România concurează la Campionatele Mondiale de la Doha

Gabriela Ruse, revenire fantastică la Roma: s-a calificat pe tabloul principal după un meci maraton de 3 ore

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează