SPORTURI  »  ALTELE  »  GOLF

VIDEO Definiția mansplaining-ului » Un bărbat a încercat să îi explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea corect: „Joc golf de 20 ani...”

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 10:03 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 11:11

Georgia Ball, jucătoare și antrenoare profesionistă de golf din Marea Britanie, a postat pe Instagram o scenă incredibilă trăită pe terenul de antrenament. În timp ce-și exersa loviturile și încerca să își îmbunătățească lovitura, exersând mișcările mai lent decât în mod obișnuit, un străin s-a apropiat de ea și a început să-și ofere indicații nesolicitate despre cum ar trebui să execute loviturile.

  • Mansplaining = când un bărbat îi explică unei femei, într-un mod amabil, iar persoana căreia i se adresează cunoaște deja subiectul respectiv. De obicei, este vorba despre o explicație adesea inexactă sau prea simplificată.
Atenție, imagini dure! » Clipe de groază, autocarul echipei atacat în trafic, 6 fotbaliști răniți! „Veți aștepta să moară cineva?”
ATAC VIOLENT
Atenție, imagini dure! » Clipe de groază, autocarul echipei atacat în trafic, 6 fotbaliști răniți! „Veți aștepta să moară cineva?”

Georgia Ball este jucătoare de golf profesionistă în cadrul PGA (n.r. - Asociația Jucătorilor Profesioniști de Golf) și se afla pe terenul de antrenament unde exersa un nou stil de swing.

Georgia își filmează frecvent antrenamentele și le postează pe Instagram și TikTok, unde are sute de mii de urmăritori.

Ea îi învață și pe alții să joace golf, fiind și antrenoare. Nu mică i-a fost surpriza când, în timpul unei ședințe de pregătire, Georgia s-a trezit cu sfaturi „prețioase” de la un bărbat care i-a criticat tehnica.

Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)
Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)
Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)
Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)
Georgia Ball, jucătoare profesionistă de golf (foto: Instagram)
+11 FOTO

Jucătoarea a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l convinge pe sfătuitorul de ocazie că știe destul de bine ce face, fără succes însă. Aceasta a continuat să îi dea indicații.

- Scuză-mă, ce faci acolo, nu ar trebui să faci asta. Ar trebui să te miști bine în swing și să lovești. Să balansezi cu mai mult elan. Ești prea lentă în mișcări, la urcare și apoi la coborâre.
Georgia Ball: OK, lucrez chiar acum la o schimbare, așa că ceea ce fac...

- Nu, știu ce faci acolo. Dar dacă faci prea lent mișcarea... Știi, am jucat golf timp de 20 de ani. Ceea ce trebuie să faci e să echilibrezi ritmul și să miști un pic mai rapid decât o faci acum.
Georgia Ball: OK, deci, îți spuneam că lucrez la o schimbare, d-asta fac totul un pic mai lent acum.

- Lovește o minge așa cum îți zic, doar una.

Georgia Ball: OK...

- Vezi? Mult mai bine decât făceai tu.
(Georgia râde și nu-i vine să creadă ce aude) Da, mulțumesc. Nu cred că a fost mai bună. Vezi tu, acum lucrez la niște schimbări, așa că fac totul într-un ritm mai lent... Nu știu dacă ai văzut prea multe partide de golf. Cele mai bune jucătoare din lume, când își exersează mișcările sau caută o schimbare...

- (Fără să înțeleagă aluzia, bărbatul o întrerupe și continuă) Nu, nu, știu ce zici, dar ce spuneam eu e că joc de 20 de ani golf și tu trebuie să-ți îmbunătățești ritmul.
(Nevenindu-i să creadă, jucătoarea încearcă să nu pufnească în râs)

- Ai văzut cât de bine ai lovit ultima dată? Continuă să faci asta, OK?
Georgia Ball: Îi mulțumesc pentru sfat.
- Cu plăcere

Clipul, cu peste 8 milioane de vizualizări pe TikTok, a stârnit numeroase comentarii. Georgia a recunoscut că: „A fost un pic ciudat, nu am de gând să mint. Nu m-am putut abține să nu râd. Mi-am pierdut cuvintele!”.

Citește și alte articole:

Umilință astronomică suferită de naționala României în calificările pentru Mondial! Luxemburg a înscris 20 de puncte consecutive și a întors un handicap colosal
Calificări CM
Umilință astronomică suferită de naționala României în calificările pentru Mondial! Luxemburg a înscris 20 de puncte consecutive și a întors un handicap colosal
Stupoare în sală! Cum și-a început Ion Țiriac discursul de la Gala Sportului Românesc: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani. De ce spun asta?”
Gala Sportului
Stupoare în sală! Cum și-a început Ion Țiriac discursul de la Gala Sportului Românesc: „Am realizat încă o dată că românii au prea mulți bani. De ce spun asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
mishu_74
mishu_74  •  27 Februarie 2024, 16:07
Postat de pacient pe 23 Februarie 2024, 13:42

Cuvantul cenzurat mai jos este in DEX si are urmatoarea definitie: (Persoană) care nu știe să scrie și să citească; neștiutor de carte. ♦ Fig. Ignorant; incult. Stimata redactie, cu toata sinceritatea va intreb, chiar vi se pare ca era necesara cenzurarea acestuia? Sunt curios cum un astfel de cuvant face ca ceea ce am scris mai jos sa fie vulgar sau jignitor. In ceea ce ma priveste, va faceti de ras, dar na... e platforma voastra, puteti cenzura ce vreti.

esti nou aici, asa-i? :) gsp cenzureaza tot ce nu-i convine, nu neaparat ca ar fi un termen peiorativ. de cele mai multe ori se cenzureaza dupa ureche, ca nici ei nu cunosc toate sensurile cuvintelor, sau la cerere de la stapanire. oricum, e frectie la picior de lemn sa incerci sa argumentezi, oamenii sunt pe tarlaua lor si pe legea lor. :)))

unfake
unfake  •  24 Februarie 2024, 11:00

Si ala..se uita la loviturile ei...

radoo93
radoo93  •  23 Februarie 2024, 18:12
Postat de Apophis pe 23 Februarie 2024, 11:23

Lectia pe care o predati nu-i aceeasi pe care eu o invat. Eu vad un om care incearca sa isi dea o parere in mod respectuos cuiva, iar acea persoana este prea increzuta de sine pentru a fi dispusa la a primi sfaturi. De unde sa stie acel om ca ea e jucatoare profesionista daca ea nu a mentionat niciodata asta? Nici nu realizati ca articolele de genul chiar va demonstreaza contrariul la ce vreti sa transmiteti. Numai femeile pot vedea ceva negativ in asta.

Hai frate, ca tipul e enervant rau. Tipa tot incearca sa ii explice ca da intentionat mai incet, ca sa exerseze o schimbare in lovitura. Dar el nici nu o asculta, nici nu o lasa sa vorbeasca. Se baga si el ca musca-n lapte. Isi merita un taci in aia mea. Daca eram in locul ei si dupa ce dadeam mai tare ca sa ii inchid gura imi zicea "vezi ca e mult mai bine asa", chiar ***. Nu stiu daca e sexism. Poate e doar atotstiutor si asa face cu toata lumea. Dar nu a fost in niciun caz respectuos (neascultand ce spune tipa), iar faptul ca tipa nu vroia sfaturi nesolicitate care mai mult o incurca, nu inseamna ca e increzuta. Chiar i-a raspuns respectuos. Imagineaza-ti ca erai tu in locul ei. Chiar nu te-ai fi enervat?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează