SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP

Honda și Ducati, mutări spectaculoase » Marc Marquez și Jorge Lorenzo, colegi de echipă din 2019! Ce se întâmplă cu Dani Pedrosa

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iunie 2018 14:12

Sezonul 2019 de MotoGP se anunță a fi unul și mai palpitant decât precedentele. Asta și ca urmare a mutărilor majore care au fost deja anunțate. Două dintre ele i-au entuziasmat în mod deosebit pe fanii acestui sport: Lorenzo la Repsol Honda, iar Petrucci la Ducati.

REPSOL HONDA. Din 2019, Marc Marquez, deținător a 6 titluri mondiale, îl va avea coleg pe Jorge Lorenzo. Acesta a părăsit Yamaha în 2016 și a semnat cu Ducati, dar mutarea s-a dovedit a fi necâștigătoare pentru spaniol. Deși în acest an, la Mugello, "Rechinul" a câștigat prima cursă la Ducati, bifând o performanță remarcabilă, alăturându-se altor 5 piloți care au câștigat curse cu două echipe diferite, el s-a declarat nemulțumit de colaborarea cu echipa italiană și a decis să semneze cu Repsol Honda. Lorenzo are 5 titluri mondiale în palmares.

Marquez și Lorenzo au monopolizat lupta la titlu din 2012 până în prezent (Lorenzo, câștigător în 2012 și 2015, Marquez învingător în 2013, 2014, 2016 și 2017).

Echipa japoneză a decis să renunțe la Dani Pedrosa, "micul Samurai" urmând să ofere detalii despre viitorul său după Marele Premiu de la Barcelona. Presa spaniolă susține că acesta ar urma să-și anunțe retragerea din circuit.

DUCATI. Andrea Dovizioso mai rămâne la Ducati cel puțin încă doi ani și va avea un nou coleg, pe Danilo Petrucci, care se va despărți la finalul anului de Alma Pramac Racing.

"Nu cred că mai e nevoie să spun că e un vis devenit realitate pentru mine. E o mare onoare să devin pilot oficial pentru Ducati. Abia aștept să înceapă această nouă aventură. Sper să închei 2018 în top 5 cu Pramac Racing Team și apoi să mă concentrez asupra noii mele echipe", a spus Petrucci.

YAMAHA. Echipa japoneză nu-și schimbă componența. Valentino Rossi și Maverick Vinales sunt sub contract până în 2020.

SUZUKI. Alex Rins e sub contract până în 2020. Rămâne de văzut cine va fi colegul spaniolului, după ce Iannone a anunțat că va pleca la Aprilia Racing Team Gresini, cu care a semnat pentru 2019 și 2020.

RED BULL KTM. Pol Espargaro e sub contract până în 2020 și se va alătura Johann Zarco, care a semnat pentru doi ani, urmând să se despartă de Monster Yamaha Tech 3. Bradley Smith se desparte de KTM, contractul său expirând la finalul lui 2018.

APRILIA RACING TEAM GRESINI. Aleix Espargaro rămâne încă doi ani și va avea un nou coleg, pe Andrea Iannone (contract până în 2020). Asta înseamnă că Scott Redding va părăsi echipa, după doar un sezon.

TECH 3 KTM. Miguel Oliveira va fi promovat la clasa regină și va fi coleg cu Hafizh Syahrin în 2019. Johann Zarco părăsește echipa la finalul lui 2018 pentru a se alătura celor de la Red Bull KTM.

PRAMAC RACING. Jack Miller va avea un nou coleg, pe Francesco Bagnaia, acum la Moto2, cel care va fi promovat la clasa regină în 2019. El îl va înlocui pe Danilo Petrucci, care va pleca la Ducati.

AVINTIA RACING. Xavier Simeon mai are contract până la sfârșitul lui 2019 și rămâne de văzut cine îi va fi coleg.

LCR HONDA. Cal Crutchlow mai are contract până la finalul lui 2019.

MARC VDS HONDA. Franco Morbidelli are contract până la finalul lui 2019 cu opțiune de prelungire până în 2020, Thomas Luthi până la finalul lui 2018.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează