SPORTURI  »  ALTELE  »  MMA

Interviul spectaculos cu „Bombardierul” Ion Pascu, luptătorul din Bellator: „L-am impresionat și pe McGregor”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2019 19:39

Ion Pascu, 36 de ani, urmează să lupte în Bellator, una dintre cele mai cunoscute gale de MMA din Statele Unite. Luptătorul de MMA a vorbit pentru GSP.RO înainte de prima confruntare din 2019.

  • „Bombardierul” îl va înfrunta sâmbătă dimineață, de la ora 4:00, pe americanul Logan Storley, 26 de ani, neînvins în cele nouă meciuri disputate în MMA.

„Sunt bombardierul #1 din România”

- Ion, când ai pășit pentru prima dată într-o sală de lupte?
- La vârsta de 10 ani. Am început cu luptele libere, am avut rezultate bune de-a lungul carierei: dublu campion național la juniori, vicecampion național la seniori și multiplu medaliat la naționale. De la 25 de ani am început cu wushu, kickbox, brazilian jiu-jitsu și MMA. În toate disciplinele am avut rezultate bune, am fost multiplu campion național în mai toate.

- Ai avut vreun idol din lumea artelor marțiale?
- Nu am avut vreun idol în copilărie, dar apreciam marii campioni.

- De unde vine porecla de „Bombardier”?
- Porecla mi-a venit din întâmplare pentru după ce devenise un trend în România. Oricum, eu spun că mi se potrivește pentru că sunt „Bombardierul” numărul 1 din România.

- Ești considerat de multă lume cel mai bun luptător de MMA din România. Cum te simți în postura asta?
- Mă bucur și sunt onorat că lumea mă apreciază și îmi recunoaște adevărata valoare.

- Care a fost cea mai gravă accidentare suferită în cușcă?
- Cea mai gravă este durerea pe care o simt în suflet de fiecare dată când pierd un meci.

- La ce nivel consideri că se situează, în acest moment, MMA-ul din România în comparație cu cel din străinătate? 
- Prefer să nu mă pronunț ca să nu deranjez și să fiu condamnat că zic ceva urât. Pot să spun doar atât, că este foarte mult de muncă ca să reușim să egalăm celelalte țări din Europa.

„L-am impresionat pe Mcgregor”

- Cum vezi viitorul MMA-ului din România?
- Eu gândesc întotdeauna pozitiv și am speranța că o să ajungă și România să fie văzută bine în lume, deoarece avem sportivi buni în MMA. Cred că pot să fac eu asta cu rezultatele bune pe care o să le am.

- De curând te-ai antrenat cu Conor McGregor la sala acestuia din Irlanda. Cum a fost această experiență?
- Pot spune că a fost o experiență benefică pentru mine să văd ce mentalitate de campion are și cât este de rău în cușcă. Oricum, eu i-am făcut față cu brio și chiar a rămas impresionat de cât de bun sunt și eu.

- Ce părere ai de scandalul iscat la finalul meciului dintre Khabib Nurmagomedov și McGregor?
- Tensiunea meciului a fost prea mare și într-un final nu a mai putut fi stăpânită, iar cei implicați au refulat. Se mai întâmplă, până la urmă este o luptă, nu un meci de șah.

- Ți-ai dori să lupți în UFC?
- Întrebarea asta ar fi fost potrivită în urmă cu câțiva ani, acum pot spune că sunt foarte mulțumit în Bellator, aș vrea să îmi închei cariera cu rezultate foarte bune aici.

- Presupun că deja ți-ai analizat adversarul de sâmbătă. Care crezi că sunt punctele tale forte prin care te vei impune în fața americanului Logan Storley? 
- „Bombele” pe care le am întotdeauna cu mine, cu siguranță o sa îl „bombardez” cum se cuvine. (râde)

18 victoriiși nouă înfrângeri are Pascu în luptele MMA

Bellator este unul dintre cele mai importante ligi de MMA din Statele Unite. A fost înființată în 2009, iar numele vine din cuvântul latin care înseamnă luptător. Bellator își propune să devină un concurent serios pentru UFC, cea mai mai populară ligă de MMA din lume.

(Cosmin Olteanu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează