SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Decizie drastică anunțată de Comitetul Olimpic Internațional » Ce se întâmplă cu sportivii ruși și belaruși

Sportivii ruși și belaruși nu vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris
Sportivii ruși și belaruși nu vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 13:10 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 13:32

Sportivii ruși și belaruși nu vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor avea loc la vară, a anunțat Comitetul Olimpic Internațional (CIO). Decizia a fost luată în contextul invaziei ruse din Ucraina, din februarie 2022.

Cu toate acestea, sportivii din Rusia și Belarus pot participa la Jocurile Olimpice sub drapel neutru. O decizie cu privire la la participarea lor la ceremonia de închidere va fi luată la o dată ulterioară.

Sportivii ruși și belaruși nu vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

CIO a anunțat că sportivii nu se vor alătura defilării echipelor naționale pentru că participă „în calitate de persoane fizice”, dar vor avea șansa de „a trăi experiența evenimentului”.

Doar 12 ruși și 7 belaruși s-au calificat până în prezent la Jocurile Olimpice din 2024, din cele 6000 de locuri acordate.

Ei vor concura fără steaguri, însemne și imnul țării de care aparțin. Rusia a reacționat astăzi și a contestat decizia Comitetului Olimpic Internațional.

Suntem revoltați de condițiile discriminatorii fără precedent impuse de CIO”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, conform BBC.

300.000 de prezervative puse la dispoziția sportivilor în satul olimpic

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Jocurilor Paralimpice de la Paris vor oferi sportivilor aproape 300.000 de prezervative în satul olimpic.

Sportivii de la Paris 2024 au libertate totală în a face tot ce își doresc, după ce la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, au existat măsuri de distanțare socială impuse în contextul pandemiei de coronavirus, conform RMC Sport.

Presa britanică a primit cu umor această veste și a precizat faptul că fiecare sportiv va putea utiliza două pe zi, pe durata competiției.

„Lucrând cu Comisia sportivilor, am vrut să creăm locuri în care sportivii să se simtă foarte entuziaşti şi confortabil”, a precizat Michaud, directorul satului olimpic.

Citește și alte știri:

Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei
DECIZIE
Tribunalul UE a hotărât ca Nikita Mazepin să fie scos de pe lista de sancţiuni impuse Rusiei
Carlos Sainz s-a operat recent, iar acum este apt pentru a concura în Australia
FERRARI
Carlos Sainz s-a operat recent, iar acum este apt pentru a concura în Australia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează