SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Medalie de argint pentru Ana Maria Popescu la Mondialele de la Wuxi

FOTO: Augusto Bizzi / FIE
FOTO: Augusto Bizzi / FIE

Articol de - Publicat duminica, 22 iulie 2018 15:45

Campioană olimpică de la Rio cu echipa, Ana Maria Popescu, 33 de ani a obținut medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Wuxi, pierzând în finală contralupta italiancei Mara Navarria, 33 de ani, scor 9-13.

Parcurs excelent pentru Ana Maria Brânză Popescu la Mondialele de scrimă de la Wuxi (China). Deși a făcut pauză un an după Jocurile Olimpice de la Rio, spadasina de 33 de ani s-a întors în concurs cu dorința expresă de a prinde Olimpiada de la Tokyo.

A ocupat locul 6 la Campionatele Europene, dar acum a întrecut toate previziunile. Duminică, Ana s-a califica în finala Mondialului din China după un parcurs incredibil. În "sferturi" a trecut de numărul 2 mondial, ucraineanca Olena Krivițka, iar în semifinale a depășit-o pe americanca Courtney Hurley. Românca era condusă cu 13-11 cu 22 de secunde înainte de final, dar a întors și a câștigat senzațional cu 14-13!

În această după-amiază, în finală, Ana Maria s-a aflat pe planșă față în față cu liderul mondial actual, italianca Mara Navarria. A luptat eroic, dar a cedat în final, scor 9-13.

Ana Maria Brânză Popescu e la cel mai bun rezultat într-un concurs mondial, la individual, ea cucerind până acum două medalii de bronz în 2002 și 2011. Tot la spadă individual, Ana a câștigat argintul olimpic la JO Beijing 2008, dar și titlul european în 2013.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Iulie 2018, 18:37

Felicitari Ana! o mare sportiva a Romaniei de care presa aservita unor penali isi bate pur si simplu joc. 0 promovare. Nu meritam asa fata.

maxp
maxp  •  22 Iulie 2018, 17:46

Ce a facut Ana in semi-finale pe final e extraordinar. Revenirea de la 11-13 e una, dar sa risti cu 5 secunde la egal, dupa ce tocmai ai recuperat 2 tuse si sa te arunci pe adversara... se vede ca are o experienta extraordinara, rezultat mare, pacat ca n-a fost titlu mondial.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează