SPORTURI  »  ALTELE  »  GIMNASTICĂ RITMICĂ

Medalie istorică pentru România la Campionatele Mondiale de Junioare de la Cluj-Napoca

Echipa României pe treapta a treia a podiumului FOTO FR Gimnastică Ritmică
Echipa României pe treapta a treia a podiumului FOTO FR Gimnastică Ritmică

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 23:30 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 19:48

Echipa României s-a clasat pe poziția a treia la CM de Junioare de la Cluj-Napoca, fiind depășită doar de Bulgaria și Israel. 

Bucurie mare în BT Arena din Cluj-Napoca, unde echipa României a reușit să urce pe podium la Campionatele Mondiale de Junioare, competiție organizată în acest weekend de țara noastră. Clasamentul în proba pe echipe a fost întocmit în urma evoluțiilor la individual și din  proba de ansambluri. 

Echipa României a adunat 179.000 de puncte, fiind depășită de cea a Bulgariei (181.000) și de cea a Israelului (180.000). Pentru România au adus puncte Amalia Lică, Lisa Garac, Arianna Alexandru, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Năstasă , Alexandra Pătrașcu, Irene Pătrașcu și Eva Vencu.

Cu medalia cucerită sâmbătă seara, delegația tricoloră și-a atins obiectivul.

Cinci finale în ultima zi 

În concursul de sâmbătă, Amalia Lică a evoluat la măciuci și panglică, ea reușind să se califice în ambele finale pe obiecte. Vineri, ea  prinsese în finala de la cerc. România va mai avea o reprezentată în finalele de duminică, pe Lisa Garac la minge.

Ansamblul României cu 5 corzi va evolua în finală, dar cel cu 5 mingi nu a prins ultimul act, ocupând locul 9.

Ziua a fost plină în BT Arena, fetele fiind susținute frenetic de părinți și spectatori. Surorile gemene Irene și Alexandra Pătrașcu din delegația României au împlinit 14 ani și au fost sărbătorite de toată sala. Printre spectatori a fost și Mihai Covaliu, președintele COSR.

Un incident neplăcut s-a petrecut în timpul concursului de la individual, când unei arbitre i s-a facut rău de la căldura, sistemul de aer condiționat nu a fost pornit pentru că ar fi afectat direcția de zbor a panglicii.

Ultima zi a întrecerii de la Cluj-Napoca e plină de finale, iar delegația României speră alte distincții. „Este un vis frumos care a devenit realitate, am obținut o medalie istorică pentru că nu aveam una mondială la junioare în concursul pe echipe. Duminică avem cinci finale din șase și sperăm la ce e mai bun”, a spus Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Cu organizarea, am depăşit 1,7 milioane de euro. E o competiţie cu nişte costuri foarte ridicate, de la chiria sălii până la ultimul detaliu. Dar am făcut eforturi, în ultimele 6 luni n-am dormit, am avut întâlniri cu diverşi sponsori care ne sprijină. Asta pe lângă ajutorul de la minister şi de la autorităţile locale-Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică

Citește și 

Americanca Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, revine în gimnastică
REVENIRE
Americanca Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică, revine în gimnastică
Două calificări » Amalia Lică și Lisa Garac merg mai departe în finalele pe obiecte de duminică, la cerc, respectiv minge
Campionatele Mondiale de Junioare de gimnastică ritmică
Două calificări » Amalia Lică și Lisa Garac merg mai departe în finalele pe obiecte de duminică, la cerc, respectiv minge

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează