SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ 2026

Octavian Morariu, desemnat președintele Comisiei de Evaluare pentru JO de Iarnă 2026

Articol de GSP - Publicat luni, 15 octombrie 2018 11:38

La sesiunea CIO care a avut loc la Buenos Aires la începutul Jocurilor Olimpice de Tineret (08-09 octombrie 2018), Octavian Morariu, Membru CIO în Romania, a fost desemnat Președintele Comisiei de Evaluare pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2026. Orașele candidate sunt Calgary, Milano (Cortina D'Ampezzo) și Stockholm.

În calitatea sa de  Membru CIO, Morariu mai face parte din următoarele comisii: Comisia pentru Programul Olimpic, Comisia de Relații Internaționale, Comisia pentru Afaceri Publice și Dezvoltare prin Sport și Comisia de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022.

Octavian Morariu este cel care, în timpul celui de-al doilea mandat al său ca Președinte COSR, a reușit să aducă pentru prima dată Flacară Olimpică în România, aprinsă pentru FOTE Brașov 2013.

A fost apoi implicat în candidatura României pentru a organiza JOT Iarna 2020 tot la Brașov, cursă pierdută în favoarea orașului Lausanne, și este deja din nou implicat în discuțiile preliminare cu Departamentul Sport al CIO pentru candidatura României la organizarea ediției din anul 2024 a aceleiași competiții, la inițiativa autorităților Județului Brașov, a Municipiului Brașov și a Președintelui COSR, Mihai Covaliu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează