SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Președintele FR Judo după dezastrul de la Doha: „Nu există explicații când pierzi în primul tur!”

Lucian Borș în acțiune FOTO Imago Images
Lucian Borș în acțiune FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 17:44 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 19:24

Cozmin Gușă, președintele FR Judo, a spus pentru Agerpres că judoka români s-au comportat lamentabil la CM de la Doha, unde cel mai bun rezultat a fost obținut de Lucian Borş (cat. 66 kg), el ajungând până în optimi de finală

Președintele FR Judo s-a arătat deranjat de evoluția sportivilor români la întrecerea mondială individuală din Qatar, delegația tricoloră fiind compusă din nouă judoka, iar cel mai sus a urcat Lucian Borş (cat. 66 kg), până în optimi de finală. 

„Sunt foarte dezamăgit de evoluţia sportivilor în competiţia individuală şi în acelaşi timp de felul în care au fost asistaţi din punct de vedere tehnico-tactic în perioada de pregătire, care, după cum se vede, a fost total deficitară. Şi vorbesc atât despre lotul masculin, cât şi despre lotul feminin", a spus Cozmin Gușă într-un interviu pentru Agerpres.

Apoi a continuat: „Nu există explicaţii ca plecând din postura să te baţi la medalii, ca în cazul Florentinei Ivănescu şi al lui Alexandru Creţ, tu să pierzi în primul tur şi în faţa unor sportivi mult mai slab clasaţi decât tine în clasamentul mondial. Asta nu este admisibil pentru nişte sportivi de performanţă. Sunt dezamăgit la modul personal, m-am ocupat mult să aibă tot ceea ce au nevoie, pentru că ăsta este rolul preşedintelui federaţiei".

Cozmin Gușă a dezvăluit și că l-a însărcinat pe Florin Bercean, vicepreședintele FRJ, să demareze o analiză amănunțită a ceea ce s-a întâmplat la CM și să propună niște măsuri concrete. 

Președintele FR Judo după dezastrul de la Doha:  „Nu există explicații când pierzi în primul tur!”
Cozmin Gușă FOTO Agerpres

Dacă luăm pe hârtie aceste rezultate, ele ne indică să nu mai facem nici măcar deplasarea la Paris. Numai că aceiaşi sportivi care s-au comportat lamentabil la această ediție a Campionatelor Mondiale au avut rezultate în trecut. Şansele de a lua medalie la Olimpiadă, Europene sau viitoarele Mondiale sunt intacte în condiţiile în care ei vor aborda altfel competiţiile şi antrenorii se vor responsabiliza", a subliniat el pentru sursa citată. Următoarea competiție pentru judoka sunt Campionatele Europene, care vor avea loc în luna noiembrie în Franța. 

9 judoka din Româniaau participat la CM de la Doha, niciunul nereușind mai mult de două victorii

50.000 de euro pe lună

Cozmin Gușă a vorbit în interviul pentru Agerpres și despre plecarea antrenorului japonez Kohei Oishi. „Nu regret plecarea lui pentru că nu mai aveam bani să-l plătesc. Sunt atât de mari salariile la care s-a ajuns pentru antrenorii internaţionali astăzi încât în condiţiile în care avem un ministru care a tăiat bugetul judoului cu 40%, avem un mediu privat descurajat să ajute sportul, eu nu mai eram în stare decât cu foarte mari eforturi să achit asemenea salarii.

 Salariile unor antrenori de excelenţă pe care îi aduci din exterior au ajuns la nivelul celor din fotbal. Vorbim de zeci de mii de euro pe lună pentru un antrenor foarte bun. Şi nu ajunge un antrenor, trebuie un colectiv pe care să îl imporţi, şi atunci nota de plată trece de 50.000 de euro pe lună, dacă vorbim şi de antrenori secunzi şi preparator fizici, plus cazare, masă şi alte lucruri. Adică jumătate de milion pe care judoul, astăzi, şi România nu pot să îl suporte", a spus președintele FRJ.

7 este loculpe care l-a ocupat România în proba de echipe mixte, un rezultat de care președintele FR Judo a fost cât de cât mulțumit

Citește și:

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial și european în 2022: „Privesc înainte și nu mă mai gândesc la anul trecut”

Adi Vasile, după ce a câștigat titlul de campion cu CSM București: „Nu mai e nicio echipă în Europa care să fie neînvinsă în afară de noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fairplay
fairplay  •  17 Mai 2023, 21:15

Cozmine, de-abia astept sa ti se-nfunde urat de tot!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează