SPORTURI  »  ALTELE  »  RESTANȚE FINANCIARE

Probleme mari cu banii la Rapid » Restanțe cu lunile la echipele de handbal, volei și baschet + Jucătorii amenință cu rezilierea contractelor și unii dintre ei au refuzat să se mai antreneze

Voleibalistele de la Rapid au refuzat să se mai antreneze FOTO sportpictures.eu
Voleibalistele de la Rapid au refuzat să se mai antreneze FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 20:22 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 21:18

CS Rapid București nu a scăpat de problemele financiare chiar dacă a primit 1,5 milioane de euro bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru a plăti salariile restanță.

CS Rapid București a primit în această lună un ajutor din partea Guvernului pentru a-și rezolva problemele. 

Probleme mari cu banii la Rapid

„Având în vedere faptul că Clubul Sportiv Rapid Bucureşti nu dispune de fondurile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor salariale ale sportivilor. Prin prezentul act normativ se propune alocarea creditelor bugetare si a creditelor de angajament în suma de 7.400.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023 pentru Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi redistribuite Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual", s-a explicat în nota de fundamentare a proiectului privind suplimentarea bugetului CS Rapid.

 Lucrurile se mișcă însă foarte greu în Giulești, iar situația este la un pas să scape de sub control.

Cele mai mari restanțe, la handbal

Echipa cu cel mai mare buget în club, cea de handbal feminin, cu 2,8 milioane de euro, are și cele mai mari restanțe. Eliza Buceschi, Orlane Kanor, Alicia Fraga Fernandez și celelalte handbaliste nu au primit decât un salariu, cel aferent lunii august! De atunci numai promisiuni și lamentări.

Premierul Ciolacu a aprobat cei 1,5 milioane de euro pentru clubul cu probleme » Banii vin din fondul de rezervă, pentru plata salariilor
BUGET
Premierul Ciolacu a aprobat cei 1,5 milioane de euro pentru clubul cu probleme » Banii vin din fondul de rezervă, pentru plata salariilor

Ultima promisiune a venit, se pare, chiar din partea președintelui CS Rapid, Bogdan Vasiliu. Acesta le-a spus fetelor că vineri, 29 decembrie, le vor intra în conturi alte două salarii, iar restul banilor vor fi alocați în 2024! Nimeni nu mai crede însă nimic. Tocmai de aceea, se spune că franțuzoaicele Orlane și Laura Kanor, dar și alte jucătoare importante nici nu au vrut să audă de prelungirea contractelor, iar din vară vor și pleca din România!

Echipa de handbal este pe locul 3 în Liga Florilor, după 11 etape, iar în Liga Campionilor ocupă locul 7, în grupa B, după 8 etape, dar cu șanse intacte de calificare în „optimi".

Voleibalistele au refuzat să se mai antreneze

Și la celelalte secții sunt probleme mari. Voleibalistele au primit și ele un singur salariu de când a început sezonul. Asta în ciuda faptului că, la finalul turului, Rapid este pe primul loc în Divizia A1.

Fetele au încercat să vorbească și să-și exprime nemulțumirea, dar de fiecare dată managerul secției, Marian Ștefan, le-a transmis că restanțele financiare le vor fi achitate. Jucătoarele au anunțat însă că nu vor mai veni la antrenament, pe 29 decembrie, pentru că sunt neplătite.

La echipa masculină de volei, lucrurile stau ceva mai bine. S-au achitat două salarii, cele aferente lunilor august și septembrie. Asta pentru că băieții au amenințat în ultimele etape că nu vor intra pe teren. Conducerea s-a dat peste cap și a mai virat un salariu! Și echipa masculină de volei a avut un tur de campionat reușit, locul 4 în Divizia A1, dar și calificare în Final Four-ul Cupei României.

Voleibaliștii și voleibalistele au fost anunțați că nu mai există nicio șansă pentru a primi vreun ban în 2023, astfel că vor face trecerea dintre ani cu buzunarele goale.

Baschetbaliștii amenință cu memorii

La secția de baschet, sportivii au primit tot un salariu în acest sezon competițional. Și aici au fost aceleași promisiuni. Spre deosebire de handbal și volei însă, aici lucrurile par mai grave pentru că jucătorii au în contracte clauze de reziliere unilaterală în condițiile în care vor fi 30 de zile sau 60 de zile de neplată, după caz, de la jucător la jucător. 

La handbal și volei, sportivii pot depune memorii abia după 90 de zile de neplată. Rapid e pe locul 4 în Liga Națională de baschet, la masculin, la un singur punct distanță de locul 2.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în 2024, pentru că e clar că în 2023, în cele trei zile rămase, situația nu se mai poate îmbunătăți.

Citește și: 

Vestea zilei în handbal! „Tricolora” din lotului Rapidului a semnat cu rivala din „Liga Florilor”
TRANSFER
Vestea zilei în handbal! „Tricolora” din lotului Rapidului a semnat cu rivala din „Liga Florilor”
Rapid transferă din Rusia » O vicecampioană olimpică de la Tokyo 2020 vine în Giulești din vară
LIGA CAMPIONILOR
Rapid transferă din Rusia » O vicecampioană olimpică de la Tokyo 2020 vine în Giulești din vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Decembrie 2023, 22:38
Postat de fibra pe 29 Decembrie 2023, 07:39

Afara cu conducerea neputincioasa! Vasiliu indragostitul se ocupa de perechea lui.1,5 mil.euro primiti de la guvern nu cred ca sunt imprumutati ci pomana. Chiar vrem sa intrecem Grecia la prabusire.

Amice, clubul sportiv Rapid nu a primit niciun leu din cei 7,4 mil lei promiși de nea Ciolacu , foi ca macu'. Mai mult decât atât, la începutul anului 2023 clubului i-au fost reținuți 10% din bani. Acum nu ar fi fost nevoie ca nea Ciolacu sa-si facă campanie electorala pe spinarea clubului sportiv Rapid fără a se tina de promisiune. Pana pe data de 30.12. 2023 nu a întrat niciun leu în contul clubului din fondul de rezerva a guvernului. O minciuna sfuntata. Acum, nea Ciolacu le mângâie pe creștet pe sportive ca le rezolva situația ( inclusiv cu cei 10%) în primul trimestru din 2024. Așteptăm ca dl Marinescu, cel care a scris acest articol tendențios sau neinformat, sa ne anunte când banii ajung cu adevărat la CS Rapid odată cu scuzele de rigoare.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Decembrie 2023, 22:28
Postat de eu.again pe 28 Decembrie 2023, 22:30

De ce sa joace pe bani? Sa joace pe farmecul vietii

Amice, asta e cusurul tău...ești i***t! De la Caragiale citire .

lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Decembrie 2023, 22:25

Amice David Marinescu, de ce nu te informezi și raspandesti știri false ? Afla ca CS Rapid nu a primit niciun leu din cei 7,4 mili9oane de lei promiși de Nea Ciolacu , foi ca macu' din fondul de rezerva al guvernului. Suma respectiva , promisa cu surle și trâmbițe a fost blocata ...de către cine ? De chiar Nea Ciolacu ( prietenul lui Gigi valiza) . O alta minciunica pe care mata domn Marinescu ai asternut-o , aici , în articol ( repet , fără sa te informezi ) este aceia ca sportivele nu vor sa se mai antreneze , sau chiar nu s-au antrenat pana nu-si vor primi salariile restante. Nimic mai adevarat. Chiar dacă suma respectiva ( 7,4 mil lei promisa de Nea Ciolacu din fondul de rezerva, care a apărut în Monitorul Oficial nu a ajuns în contul Clubului sportiv Rapid pana la data de 30. 12. 2023 . Pe " surse " se promite rezolvarea situatiei în primul trimestru al anului 2024 . Când vor ajunge banii sa ne anunți d-le Marinescu dar cu scuzele de rigoare. Și încă una ...Dacă Clubului Sportiv nu i s-ar fi oprit 10 % din bani la începutul anului 2023 , Nea Ciolacu nu mai trebuia sa anunțe ca da... fără a se tina de promisiune. PS- Când banii vor ajunge la Clubul Sportiv Rapid , Nea Marinescu , sa ne anunți de doua ori...o data pt primirea banilor și a doua oara pt ca - ti vei cere scuze pt acest articol mincinos. Pentru ca asta este.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează