SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

„NU e sănătos!” » Situație incredibilă la o cursă de înot pe Sena, în centrul Parisului

Muncitori care curățau Sena în februarie, foto: Imago
Muncitori care curățau Sena în februarie, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 09:39 / Actualizat sambata, 05 august 2023 09:41

Sena este impracticabilă pentru probele de înot în ape deschise programate în acest weekend, din cauza poluării şi a vremii nefavorabile severe din regiunea Île-de-France. Drept urmare, concursul internaţional care era programat sâmbătă, test pentru Jocurile Olimpice de la Paris, a fost amânat pentru duminică, a anunţat Federaţia Franceză de Nataţie (FFN), potrivit AFP.

„După consultări cu autorităţile de sănătate publică şi cu partenerii organizatori ai evenimentului, s-a luat decizia de amânare a cursei feminine, care era programată iniţial pentru 5 august", a anunţat FFN într-un comunicat. „Calitatea apei din Sena rămâne în prezent sub standardele acceptabile pentru protecţia sănătăţii înotătorilor", a adăugat forul.

Situația Simonei Halep, sursa celor mai tari memeuri de pe internet » Fanii tenisului fac haz de necaz
HALEP, SUSPENDATĂ
Situația Simonei Halep, sursa celor mai tari memeuri de pe internet » Fanii tenisului fac haz de necaz

Ploile au provocat revărsarea canalizărilor şi au contaminat apa Senei

Iniţial, femeile urmau să concureze sâmbătă, iar bărbaţii duminică. Acum, se va concura succesiv la feminin şi masculin, duminică, de la ora 07:30, respectiv de la ora 11:30, între Pont Alexandre III şi Pont de l'Alma, pe o porţiune de 10 km, folosindu-se acelaşi traseu ca la proba olimpică de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Antrenamentul de vineri dimineaţă a fost deja anulat joi seară din cauza poluării din Sena, cauzată de ploile persistente care se abat de o săptămână asupra capitalei Franţei. Ploile au provocat revărsarea canalizărilor şi au contaminat apa Senei.

Dar organizatorii, şi în special World Aquatics, vor verifica din nou analizele apei înainte de competiţia de duminică.

„Calitatea apei continuă să fie monitorizată îndeaproape. O nouă actualizare pentru mass-media este aşteptată în jurul orei 05:00", a precizat FFN.

Citește și alte știri de sporturi: 

Clubul Orlando Magic, sub presiune în SUA, fiindcă susține un candidat republican la președinție

EXCLUSIV O româncă de 12 ani e campioană națională în Spania: „Totul a început dintr-o joacă” » GSP a mers pe urmele ei: „Vreau să ajung cât mai sus!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează