SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI FOND

Triumf norvegian pe zăpada proprie » Therese Johaug și Sjur Roethe s-au impus în etapa de schi fond de la Beitostolen

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 09 decembrie 2018 09:00

După o pauză de 9 ani, schiul fond a revenit în micul sat norvegian Beitostolen, cu numai 247 de locuitori, aducând victorii pentru reprezentanții gazdelor atât la feminin, cât și la masculin.

Therese Johaug și-a apărat cu coroniță poziția de lider la general în Cupa Mondială, acolo unde câștigase până sâmbătă toate cele trei curse de distanță. S-a impus și în a patra, 15 km freestyle, trecând linia de sosire în 37:33.9, cu 1 minut și 5 secunde avans, după o cursă disputată la -6 grade Celsius și sub o ninsoare ușoară.

"Cred că a fost cea mai bună cursă a mea din acest sezon Am simțit de la început până la sfârșit cum corpul meu răspunde bine", a spus Johaug, care a avut câteva zile de pauză după weekend-ul trecut, când a câștigat la Lillehammer. Ea conduce la general, cu 500 de puncte.

Celelalte două poziții ale podiumului au prilejuit o luptă interesantă între suedezele Ebba Anderson și Charlotte Kalla și norvegianca Ingvild Flugstad Oestberg. Kalla a mărit ritmul pe ultimii 2 kilometri și a smuls locul secund, urmată îndeaprope de Oestberg, la numai 2 sutimi! "Știam că e vorba de secunde când mai erau 2 kilometri, dar habar nu aveam cât de strânsă era cursa", a declarat Kalla, care a urcat pe 2 la general, cu 369 de puncte, făcând rocada cu Anderson, 359.

La masculin, 30 km freestyle, a învins tot un norvegian, Sjur Roethe, în 1:09.53,5, urmat la 35,2 secunde de compatriotul Martin Johnstrud Sundby. "Am avut senzația că mă lasă corpul la un moment dat, dar am reușit să mă recompun și sunt mândru de felul în care am luptat", a spus Roethe. El a urcat pe locul 2 la general, cu 329 de puncte, iar lider este acum rusul Alexander Bolșunov, cu 361 de puncte, fostul, norvegianul Emil Iversen, coborând pe 3, cu 328. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
333956140383512
Alin Muresan  •  09 Decembrie 2018, 19:24

Va multumesc ca scrieti si despre schi fond. Ca sugestie, mi-ar placea ca clasamentele de la general sa fie sub forma de tabel, nu ca text, e mai greu de urmarit.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează