SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Uimește lumea săriturilor » Samuraiul zburător, pe podium la toate concursurile

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 06 decembrie 2018 09:00

Japonezul Ryoyu Kobayashi este, deocamdată, "The Man of the Winter", cum îl numește site-ul Federației Internaționale de Schi. Sportivul în vârstă de 22 de ani a câștigat 3 din cele 5 concursuri din Cupa Mondială disputate până acum, dar a fost pe podium la toate.

Cel mai recent s-a impus duminica trecută în a doua întrecere de la Nijni Tagil, în Rusia, ajungând la un total de 420 de puncte, cu care stă confortabil în fruntea clasamentului din acest sezon.

A început cu un loc 3 la Wisla (Polonia) pe 18 noiembrie, urmat de două victorii în weekend-ul 24-25 noiembrie la Ruka, în Finlanda, iar la Nijni Tagil a ieșit al 3-lea sâmbătă și s-a impus a doua zi.

Acestea sunt primele victorii din cariera tânărului săritor, fratele mai mic al lui Junshiro Kobayashi (27 de ani).

În clasament, Koabayashi e urmat de polonezii Piotr Zyla, 285 de puncte, și Kamil Stoch, 276 de puncte, și norvegianul Johann Andre Forfang, 255. Următorul concurs era programat duminică, în nocturnă, ca precedentele, la Titisee-Neustadt (Germania), însă a fost anulat din cauza ploilor și a temperaturilor ridicate. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
alexandra2018
alexandra2018  •  07 Decembrie 2018, 00:17

Etapele de la Titisee-Neustadt au fost anulate de 3 zile!!! E pacat ca doamna Paul a acceptat sa scrie despre un sport pe care nu-l cunoaste, dar ramane preferata mea la tenis. Poate ca datele sunt de la colegul habarnist, Suciu, cel care comenteaza la EuroSport si nu cunoaste nici macar regulile elementare. In weekend se mira de ce sarea Freitag, nu stia ca daca un saritor atinge 95% din HS si cade, poate concura in mansa secunda, chiar daca nu e in top 30. In mansa secunda zicea de 80%, Doamne fereste. Dupa plecarea lui Hobana, e vai de sportul acesta la tv si stiri.

peluza
peluza  •  06 Decembrie 2018, 21:59

Da, e bun, cel mai bun de departe!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează