SPORTURI  »  ALTELE  »  GEST

Un tânăr fotbalist abandonat de club e ajutat de Anamaria Prodan, Dan Alexa, Nicolae Stanciu și Alex Bourceanu: „De Crăciun se întâmplă miracole”

Articol de - Publicat marti, 10 decembrie 2019 14:24

Fotbalul românesc a fost zdruncinat emoțional de cazul lui Alin Gojnea, jucător care și-a rupt ligamentele și a fost abandonat de Aerostar Bacău, clubul său nedorind să îi plătească operația. 

Gojnea a fost salvat însă de Alexandru Băluță, după ce fotbalistul Craiovei a văzut povestea jucătorului in emisiunea lui Costin Ștucan, GSP Live. Acum, Gojnea este operat și face recuperare, costurile fiind suportate de Alex Băluță. 

După Alin Gojnea, un alt tânăr a fost la un pas să se lase de fotbal, fiind abandonat de clubul său. Sergiu Ieremie, în vârstă de 16 ani, este legitimat la LPS Suceava și e considerat un mare talent de către oamenii din club.  

În ciuda acestui fapt, după ce mijlocașul a suferit o ruptură a ligamentelor în timpul partidei LPS Suceava - CSM Bacău, oamenii de la Suceava i-au transmis puștiului că nu au fonduri pentru operație și le-au transmis părinților că trebuie să se descurce: 

„Am jucat fotbal pentru echipa mea și m-am accidentat pe teren. De atunci nu m-a căutat nimeni din club să mă întrebe dacă mai trăiesc. Mi-au spus să merg acasă pentru că ei nu au fonduri. Fotbalul este viața mea și vreau să joc în continuare!”. Operația și recuperarea costă cumulat aproximativ 10.000 de euro. 

Salvat de Ana, Alexa, Stanciu și Bourceanu 

Chiar în momentul în care puștiul aproape că se resemnase cu gândul că ar putea să nu mai joace fotbal niciodată, a primit un telefon salvator: 

„Am primit un telefon de la doamna Anamaria Prodan, când eram la școală. Nu mi-a venit să cred că este ea, pentru că eu o știam doar din ziare și de la televizor. Mi-a spus că de Crăciun se întâmplă miracole și mi-a cerut să am încredere în mine, să revin și mai puternic. Nu mi-a venit să cred când mi-a spus că îmi oferă cadou alături de Nicușor Stanciu operația, iar Alexandru Bourceanu și Dan Alexa îmi fac cadou recuperarea pe care o să o fac la clinica lui Bourceanu”. 

Anamaria Prodan se ia de conducători 

Agenta de jucători este revoltată de condițiile pe care tinerii fotbaliști le au la cluburi și aruncă acuze dure la adresa șefilor de la LPS Suceava. 

„Nu-l cunoșteam pe Sergiu, am aflat de situația lui de la tatăl unui alt jucător. Toți părinții erau oripilați de tratamentul la care a fost supus acest copil! Am vorbit cu câțiva jucători și antrenori pe care îi reprezint pentru a strânge banii necesari operației și recuperării acestui puști talentat. Nu este normal să se întâmple așa ceva! Ne întrebăm de ce juniorii noștri vor cu disperare să plece în străinătate! Uitați de ce!
 

Este o bătaie de joc totală! Cluburile ar trebui să aibă grijă de jucătorii lor și să aibă o asigurare medicală minimă pentru fiecare dintre puști! Nu am auzit într-un fotbal civilizat de un asemenea caz. Jucătorul își rupe genunchiul în timpul meciului și conducerea clubului îl trimite acasă pentru că nu are bani de operație. Cum adică? Le spunem copiilor «Asta a fost, ai avut ghinion, mergi acasă și apucă-te de altceva?» Nu e posibil așa ceva!”. 

Nicolae Stanciu îl sună după Liga Campionilor 

Nicolae Stanciu, mijlocașul celor de la Slavia Praga, a fost foarte impresionat de greutățile prin care trece puștiul și amintește că și el a fost la un pas să renunțe la fotbal din cauza unei probleme similiare. 

„Am aflat de Sergiu de la Ana și de la un fost coleg de echipă, Dragoș Boboc. Mi-au spus despre situația lui și am văzut clipul domnului Ciprian Anton care voia să facă o licitație cu tricouri pentru a strânge banii de operație. Am decis cu Ana să plătim operația. Am luat deja legătura cu doctorul Codorean pentru a-i face toate investigațiile necesare.  

Un tânăr fotbalist abandonat de club e ajutat de Anamaria Prodan, Dan Alexa, Nicolae Stanciu și Alex Bourceanu: „De Crăciun se întâmplă miracole”

Tot dânsul îl va opera pe băiat. Știu foarte bine prin ce trece Sergiu pentru că și eu am avut aceeași problemă când aveam 15 ani. Dacă nu aveam persoane care să mă ajute, probabil că acum nu mai jucam fotbal. Părinții mei nu își permiteau o asemenea operație. După meciul cu Dortmund din Liga Campionilor vreau să-l sun pe Sergiu, să vorbesc cu el. Sper să aibă niște sărbători mai liniștite, să iasă bine operația și în cel mai scurt timp să fie din nou pe teren”. 

Sergiu Ieremie va ajunge în această seară la București, iar mâine este programat pentru o consultație medicală, urmând să rămână în Capitală pentru operație și recuperare. 

„Acești oameni m-au ajutat să revin în fotbal și să îmi urmez visul! Le mulțumesc din suflet și le promit că am să revin și mai puternic! Le mulțumesc din suflet antrenorului meu Marius Lup și domnului Ciprian Anton, care au făcut cazul meu public și astfel m-au ajutat!” 
Sergiu Ieremie, mijlocaș LPS Suceava 

„De Crăciun se întâmplă miracole! Trebuie să fim mai buni și să ne ajutăm semenii. Le mulțumesc mult alor mei cum le place să le spun pentru că împreună am făcut ca acest copil să își vadă visul îndeplinit și să poată juca fotbal în continuare” 
Anamaria Prodan, impresar 

„Îi doresc multă sănătate lui Sergiu și îi transmit că trebuie să aibă în continuare ambiție pentru a ajunge fotbalist. Sunt sigur că va trece bine peste această accidentare!” 
Nicolae Stanciu, mijlocaș Slavia Praga 

„Trebuie să facem ceva pentru fotbalul românesc și pentru jucătorii tineri, să îi susținem! Fiți mai buni de sărbători!” 
Alexandru Bourceanu, mijlocaș Gloria Buzău 

„Nu strică să fim mai buni și să ne ajutăm între noi! Mai ales dacă avem această posibilitate. De Crăciun vreau să îi îndeplinesc un vis unui copil talentat. Haideți să încercăm cu toții să aducem fericire în sufletele acestor copii” 
Dan Alexa, antrenor  

Citește și:

Mihai Neșu strânge 3 milioane de euro pentru un nou proiect impresionant! 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
zagna
zagna  •  10 Decembrie 2019, 17:13

depeche, alemb, elgabri chiar nu aveti pic de suflet nici in cazuri ca acestea, dramatice ?

depeche
depeche  •  10 Decembrie 2019, 16:24

Imi era dor de articolele despre acel impresar. ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alenb
alenb  •  10 Decembrie 2019, 16:15

Oare Alexa s-a bagat de buna voie sau l-a luat impresara la pumni pana s-a hotarat?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează