SPORTURI  »  AUTO  »  MOTOGP

Valentino Rossi, pus la colț de un compatriot: "Dacă îi e frică să fie pe circuit cu Marquez, să-și găsească alt job!"

Valentino Rossi
(foto: Reuters)
Valentino Rossi (foto: Reuters)

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2018 14:35

Giacomo Agostini, 75 de ani, cel mai titrat pilot în campionatul de motociclism viteză, comentează duelul Valentino Rossi - Marc Marquez.

Incidentul din Argentina dintre cei doi a redeschis răni vechi. "Doctorul" nu mai pare dispus să se împace cu spaniolul, așa cum făcuse după scandalul din 2015.

În mod surprinzător, Agostini îl taxează pe compatriotul său: "Valentino spune că se teme să fie pe circuit cu Marquez. Dacă îi e frică să se apuce de altceva, să-și găsească un job la bancă. Să rulezi toată viața pe motocicletă, cu 300 km/h și să spui acum că ți-e frică... Nu înțeleg declarația asta. Exagerează. Sper ca la un moment dat, când se calmează spiritele, să dăm uitării tot scandalul ăsta.

Problema asta a apărut pentru că vorbim despre Marquez și Valentino. Dacă era vorba despre alți doi piloți, de exemplu Zarco și Pedrosa, nu există atâtea discuții. Zarco l-a trântit de pe motocicletă pe Dani, care s-a lovit rău și a avut nevoie de operație", mărturisește Agostini, conform as.com.

Legenda italiană nu crede că Marquez își va schimba abordarea: "În următoarea cursă, Marquez va fi acealași dintotdeauna: va încerca să câștige și să demonstreze că acum e cel mai puternic dintre toți"

Agostini, deținător a 15 titluri mondiale, a vorbit despre rivalitatea Rossi-Marquez: "Sportul nostru trăiește și prin aceste ciocniri. Lucruri de genul ăsta se întâmplă și în Formula 1. Evident, nu trebuie depășite anumite limite. Marquez a greșit și a cerut scuze. Nu cred că ar mai trebui penalizat mai mult decât a fost deja în timpul cursei. Dacă de fiecare dată apelăm la sancțiuni atunci ar trebui să nu mai concurăm, să stea toată lumea acasă. Lucrurile de genul ăsta se întâmplă, uneori nu calculezi bine, să ne amintim și de Iannone care l-a trântit pe Dovizioso în urmă cu doi ani".

Agostini îl contrazice pe Rossi: "E o minciună că Marquez caută să-și lovească adversarii în picior, acum toți sunt nervoși și exagerează cu declarațiile. Ce s-a întâmplat în Argentina, cu Marquez și Rossi, ni s-a întâmplat oricăruia dintre noi.

Sunt momente dificile, dacă nu te duci imediat să ceri scuze, ești acuzat că nu ai intenția să o faci. Din punctul meu de vedere, Marquez trebuia să mai aștepte 20 de minute, să se mai calmeze toată lumea. Ciocnirile astea trebuie să le eviți, dar e adevărat că nu le poți împiedica total. Nu poți evita ciocnirile, ar trebui să excludem jumătate din piloții de la fiecare categorie pentru a le evita".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1709839912417312
Dean Chris  •  14 Aprilie 2018, 15:14

"Coada de topor" recompensata, probabil, de Dorna pt. declaratia de batran frustrat, ca performantele sale sunt egalate de altcineva, DAR IN CONDITII MULT MAI GRELE, CU MULT MAI MULTI RIVALI F.PERFORMANTI !

maxp
maxp  •  12 Aprilie 2018, 15:48

Si daca acum ar veni Rossi si l-ar numi pe Agostini un pensionar senil, oare cum s-ar simti acesta? Adica cum suna totusi, vorbind despre Rossi, sa-i spui sa se apuce de altceva? Bai, e Rossi, nu e ceva debutant prin Moto 3, e unul din cei mai mari all-time, te descalifici pe tine cand din postura ta spui asta. Marea problema nu e ca Marquez face ce face, problema e ca Marquez face ce face fara sa fie sanctionat.

fangigi
fangigi  •  12 Aprilie 2018, 14:52

Doctorul e cam de mult de pensie, sa-i mai lase si pe altii daca are bun simt!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează