SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Premieră în atletismul românesc » El e singurul român care va alerga între Los Angeles și Las Vegas, 550 de kilometri!

Alexandru Corneschi
Alexandru Corneschi

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 februarie 2019 11:06

Alexandru Corneschi e maratonist, are 26 de ani și visează să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo și care va alerga în martie între Los Angeles și Las Vegas.

 Aleargă în fiecare zi indiferent de vremea de afară și asta pentru că sportul reprezintă totul pentru el. "Îmi doresc să ajung la Tokyo! Asta ar însemna să îndeplinesc baremul pentru proba de maraton. O să fie mult mai greu decât la Rio, sunt sigur, dar nu-mi rămâne decât să muncesc din greu și să fac o cursă bună pentru îndeplinirea baremului. La Rio în 2016, baremul a fost de două ore și 16 minute", spune Alex.

În martie, Alex va mai bifa premiera! "În această perioadă mă pregătesc pentru «The Speed Project», care va avea loc la finalul lunii martie, în SUA. Voi face parte din echipa Adidas Runners de 6 alergători care va parcurge, în total, 550 de kilometri, iar traseul este din Los Angeles până în Las Vegas. Eu sunt singurul român care participă și mă bucur de această oportunitate alături de alți cinci colegi din alte țări.

Sunt foarte entuziasmat și aștept cu nerăbdare atât întâlnirea de la Berlin, din februarie, unde am să îi cunosc pe colegii mei, cât și plecarea mea din martie în America, tot prima dată pentru mine", dezvăluie Alex.

"Povestea mea a început în fața blocului. Acolo mi-am petrecut o bună parte din copilărie. Înconjurat de prieteni, alergam de dimineața până seara"
Alexandru Corneschi, maratonist

"Am început atletismul cu pantofi cumpărați de la second-hand, pe care îi duceam periodic la cizmar pentru a fi peticiți. În 2011 am alergat maratonul de la București cu pantofii peticiți de cizmar!"
Alexandru Corneschi, maratonist

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează