SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE ATLETISM

Zi bună pentru români la Europenele de la Berlin » Panțuroiu, Nesteriuc, Răzor și Miklos au avut prestații excelente

Elena Panțuroiu Foto: Marius Ionescu
Elena Panțuroiu Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2018 14:20

Elena Panțuroiu, Anamaria Nesteriuc, Bianca Răzor și Andrea Miklos au obținut rezultate foarte bune la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin.

Anamaria Nesteriuc a reușit calificarea în semifinalele probei de 100 de metri garduri. Ea a ocupat locul 4 în seria a treia, dar a reușit să acceadă, la timp, între primii 12 sportivi.

La 400 de metri, Bianca Răzor și Andrea Miklos au trecut și ele de serii. Răzor a reușit și cel mai bun timp al sezonului (52,19 secunde), iar Miklos un 52,40. Vor fi în semifinale și vor lupta pentru un loc în marea finală.

În finală la triplusalt s-a calificat Elena Panțuroiu. Sportiva noastră a sărit 14,20 metri din a treia încercare, trecând de baremul de 14,05 metri. Panțuroiu intră în finală cu a 9-a performanță.

Marți seara, în finala de la 10.000 de metri, Nicolae Soare a ocupat locul 19 cu timpul de 29:13,82, la un minut și peste două secunde de câștigător, francezul Morhad Amdouni. 

5 români în reuniunea de seară

În această seară, de la ora 22:20, România îl va avea în finala de la aruncarea discului pe Alin Firfirică. "Tricolorul" are al patrulea rezultat al sezonului, cu 66,22 metri.

Tot în reuniunea de seară de la Berlin vor mai fi câțiva români: Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Sanda Belgyan în semifinale la 400 metri garduri, Robert Parge, în semifinale la 400 de metri plat, și Roxana Bârcă la 10.000 de metri. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  08 August 2018, 22:36

Unii se prezinta frumos, altii in stilul caracteristic, n-au niciun fel de ambitie. Dupa prestatia absolut penibila a lui Gag, cine a vazut cursa de 10000 metri feminin n-a putut decat sa sesizeze lipsa de inteligenta tactica la nivelul atletismului romanesc. Sa te duci primul ca prostul, crezand ca tii ritmul cu africancele ca apoi sa nu termini cursa? Oare ce-o fi vrut sa faca, sa nu-ti cunosti posibilitatile fizice... si nu e prima data, de obicei atletul roman se ia si se duce in fata, cand vezi asa ceva stii din primele secunde ca e gata cursa. Baiatul de la sulita avusese niste rezultate extrem de datatoare de speranta in ultima vreme ca in final sa vina la competitia cea mai importanta si sa arunce 10 metri sub SB. E ceva de neimaginat din punctul meu de vedere. Din pacate atletismul romanesc chiar e la pamant si renumitii antrenori care sunt probabil in greva cred sincer ca nu au nicio treaba. Adica se vede lipsa de rezultate la concursurile importante si lipsa de antrenament tactic in cursele de fond.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează