SPORTURI  »  AUTO  »  FERRARI

Adio, Kimi! Ferrari a anunțat oficial că Raikkonen va pleca » Unde merge campionul mondial și cine îi ia locul

FOTO: Guliver/GettyImages +1   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 11 septembrie 2018 11:34

Ferrari a anunțat astăzi că finlandezul Kimi Raikkonen, 38 de ani, va pleca de la echipa italiană la finalul acestui sezon.

Kimi, ultimul pilot care a câștigat titlul mondial cu Ferrari, în 2007, va părăsi echipa după patru ani de la revenire, acestuia expirându-i contractul la finalul sezonului în curs. Ultima cursă a lui Kimi pentru Ferrari va fi pe 25 noiembrie, la Abu Dhabi.

75.000 de semnături a strâns petiția fanilor pentru ca Raikkonen să continue la Ferrari

"La finalul sezonului actual, Kimi Raikkonen va renunța la actuala sa poziție. În ultimii ani, contribuția lui Kimi a fost una fundamentală. Ca fost campion cu Scuderia Ferrari, Kimi va fi mereu parte din istorie și din familie", au anunțat cei de la Ferrari.

20 de victorii are Raikkonen în Formula 1, în 285 de curse

Pe contul său de Instagram, Kimi a anunțat că va reveni la Sauber, echipa pentru care a debutat în Formula 1, în 2001. De-a lungul carierei, "The Iceman" a concurat pentru Sauber, McLaren, Lotus și Ferrari, în două rânduri.

"Ghiciți cine s-a întors?! În următorii doi ani voi fi la Sauber. Mă simt foarte bine să mă întorc acolo unde a început totul"Kimi Raikkonen

Vine LeClerc!

În locul lui Kimi, Ferrari îl va aduce pe monegascul Charles Leclerc, 20 de ani, după cum a anunțat echipa italiană pe Twitter. Leclerc pilotează în prezent la Sauber, acesta fiind primul lui sezon în Formula 1. În trecut, Leclerc a făcut parte din Academia Ferarri, testând în mai multe rânduri mașini ale echipei italiene.

gettyimages 1025492264 copy

În prezent, principalul pilot al celor de la Ferrari este neamțul Sebastian Vettel, care se lupta în acest sezon cu Lewis Hamilton, Mercedes, pentru câștigarea titlului mondial.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
viomarmi22
viomarmi22  •  11 Septembrie 2018, 16:13

Raikkonen odată cu fiecare an petrecut în formula 1 a demonstrat că a devenit un pilot de duzină plictisit, pe care doar materialul de concurs îl mai reține printre piloții de top ! Dacă îl ajuta pe Vettel așa cum a făcut-o Bottas ținându-i spatele coechipierului Hamilton, cu siguranță cei de la Ferrari erau pe primul loc la piloți și constructori !!! Eu cred că Leclerc este cu două clase mai bun decât Raikkonen, poate chiar peste nivelul lui Vettel !!!

1307255622664355
Liviu Petrila  •  11 Septembrie 2018, 13:26

Este o schimbare bună. Tallinn este instabil.

adymartianul
adymartianul  •  11 Septembrie 2018, 13:00
Postat de dinamo_fan pe 11 Septembrie 2018, 12:24

era timpul pentru aceasta mutare. Kimmi pare prea plictisit de F1 ca sa ramana la o echipa cu pretentii la titlurile mondiale.

Pentru ce sa mai traga daca la finalul cursei ii spune inginerul sa il lase pe Vettel sa treaca, ca e mai rapid?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close