SPORTURI  »  AUTO  »  MP BAKU

CALIFICĂRI FORMULA 1 // Valtteri Bottas, pole-position dramatic în MP al Azerbaidjanului! Charles Leclerc, accident teribil + cum arată grila de start

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas și Sebastian Vettel // FOTO: Guliver/GettyImages
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas și Sebastian Vettel // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 aprilie 2019 18:28

Valtteri Bottas, pilotul finlandez al celor de la Mercerdes, va pleca din pole-position duminică, în Marele Premiul al Azerbaidjanului, de la Baku. Cursa va începe la ora 15:00 și va fi în direct pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Valtteri Bottas a obținut un pole-position dramatic, la ultimul tur din calificări, după ce cronometrul se oprise. Acesta este al optulea pole-position din carieră pentru Bottas, care devine al patrulea pilot diferit care pleacă de pe prima poziție în acest sezon.

 

Bottas a obținut un timp de 1:40.495 și va fi urmat de colegul său, britanicul Lewis Hamilton, care avut un timp de 1:40.554.

În primele 10 locuri de pe grilă vor mai fi Sebastian Vettel, Max Verstappen, Sergio Perez, Daniil Kvyat, Lando Norsi, Antonio Giovinazzi, Kimi Raikkonen și Charles Leclerc.

Grila de start completă

grila 

Charles Leclerc, accident teribil în Q2

La jumătatea sesiunii a doua a calificărilor, Charles Leclerc, monegascul de la Ferrari, a avut un accident violent, întrând într-unul dintre parapeți.

Pilotul nu a mai putut continua cursa, mașina sa fiind serios avariată. „Sunt un prost, sunt un prost!”, a fost mesajul lui Leclerc către cei din echipa Ferrari.

 

 

CLASAMENT PILOȚI

1. Lewis Hamilton 68p
2. Valtteri Bottas 63p
3. Max Verstappen 39p
4. Sebastian Vettel 37p
5. Charles Leclerc 36p

CLASAMENT CONSTRUCTORI

1. Mercedes 130p
2. Ferrari 73p
3. Red Bull 52p
4. Renault  12p
5. Alfa Romeo 12p

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 Aprilie 2019, 21:31

cu putin noroc avem o noua dubla Mercedes. a 4-a din 4. noroc a fost in Bahrain, sau ma rog, ghinionul lui Leclerc dar si pilotii Mercedes sunt superiori. Vettel are deja o gafa mare in 3 curse, in Bahrain si Leclerc una mare azi in calificari in Azb. Pilotii Mercedes insa au mers ireprosabil.

rocky2
rocky2  •  27 Aprilie 2019, 21:04
Postat de Marian Panopol pe 27 Aprilie 2019, 20:40

Rainkkonen nu era de Ferrari..o *** de pilot..uita te la Bottas ce echipa face cu Hamilton ..Leclerc este mai bun ca Vettel,dar ii mai trebuie timp...au si noroc cei de la mercedes

Mercedes nici n-are adversar, unde vezi noroc? Maine pregatesc inca o dubla!

2653573294713984
Marian Panopol  •  27 Aprilie 2019, 20:40

Rainkkonen nu era de Ferrari..o *** de pilot..uita te la Bottas ce echipa face cu Hamilton ..Leclerc este mai bun ca Vettel,dar ii mai trebuie timp...au si noroc cei de la mercedes

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează