SPORTURI  »  AUTO  »  RALIU

Câștigător surpriză în etapa de viteză în coastă de la Cheile Grădiștei

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 18:39

Bucureșteanul Emil Nestor a reușit prima sa victorie mare în cariera de pilot după ce, ieri, la Cheile Grădiștei, a fost cel mai rapid la capătul celor două manșe de concurs din etapa a doua a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.

La trei ani de la debutul său în campionat, Nestor, care pilotează un prototip Norma M20 FC, a urcat, în premieră, pe prima treaptă a podiumului la Open, care reunește toți piloții din campionat.
La finalul celor două urcări, acesta a fost cronometrat cu 03:37,125, depășindu-l cu doar câteva miimi pe legendarul Lucien Hora, care a pilotat un monopost Lola. Podimul a fost completat de Costi Stratnic, pe Dacia STTC.

Pentru Nestor, de profesie IT-ist, nu a fost doar o victorie uriașă, ci și un record stabilit. Acesta a ajuns la linia de finiș a traseului de 3,35 de kilometri în 1:46,514.

În total, 83 de piloți au luat startul în runda organizată, în premieră, în stațiunea montană Cheile Grădiștei, unde au fost prezenți aproximativ 5.000 de spectatori.

Începând din acest an, federația de automobilism (FRAS) a reglementat campionatul de viteză în coastă conform normelor FIA, astfel că acesta a fost împărțit în două, o divizie dedicată mașinilor de competiție (Categoria II), iar cealaltă a mașinilor de producție (Categoria II).

Astfel, podiumul de la Cheile Grădiștei la mașini de competiție este același ca la Open, în timp ce Top 3 la mașini de producție este următorul: 1. Mihai Leu 2. Costel Cășuneanu 3. George Crețu.

După două etape, Lucien Hora conduce în clasamentul Categoriei II cu 43 de puncte, urmat de Emil Nestor cu 40, în timp ce la Categoria I, Mihai Leu are maximum de puncte, 50, fiind urmat de Eduard Cozma, cu 27 de puncte.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 8-9 iunie la Poiana Brașov.

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Mihai Leu are planuri mari pentru Campionatul de Super Rally: „În proporție de 95 % ne întoarcem aici!” » Ce spune despre costurile înscrierii în competiție

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează