SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Ferrari e gata să renunțe la un pilot din 2019 » Cine e puștiul care ar putea prinde contractul carierei

Charles Leclerc, în tricou alb-roșu // FOTO: Guliver/ Getty Images
Charles Leclerc, în tricou alb-roșu // FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 iulie 2018 16:41

Ferrari e gata să facă o schimbare importantă pentru sezonul viitor din Formula 1.

Finlandezul Kimi Raikkonen, cel care în octombrie va împlini 39 de ani, ar urma să fie înlocuit la Ferrari de tânărul monegasc Charles Leclerc (20 de ani), în prezent la Sauber, notează BBC, care citează surse de încredere din anturajul constructorului italian.

Leclerc, 20 de ani, a fost școlit la Academia de pilotaj a celor de la Ferrari, iar în prezent se află la primul sezon din carieră în "Marele Circ".

11 puncte a strâns Leclerc pentru Sauber în acest sezon

Astfel, sezonul în desfășurare ar putea fi ultimul la Ferrari sau chiar ultimul în Formula 1 pentru Kimi Raikkonen, campion mondial în 2007 chiar cu Ferrari. Finlandezul pilotează pentru Scuderia de la Maranello din 2014, pentru care a mai "alergat" și între 2007 și 2009.

20 de victorii,
95 de podiumuri și 282 de Grand Prix-uri a bifat Raikonnen în impetuoasa-i carieră

Celălalt pilot al lui Ferrari va rămâne, cel puțin până în 2020, când îi expiră contractul, germanul Sebastian Vettel. Cvadruplu campion mondial alături de Red Bull, acesta nu a cucerit niciun titlu la Ferrari, pentru care concurează din 2015.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează