SPORTURI  »  AUTO  »  MP AL CHINEI

FOTO Spectacol și dramatism în Marele Premiul al Chinei! Ricciardo câștigă după o cursă perfectă » Probleme mari pentru Vettel și Hamilton

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 aprilie 2018 10:33

Australianul Daniel Ricciardo, 28 de ani, a câștigat Marele Premiu al Chinei, din Shanghai, după o cursă spectaculoasă.

Plecat de pe locul 6 din grilă, cu o strategie alternativă, Daniel Ricciardo a reușit o cursă perfectă și a obținut prima victorie din acest sezon. Pilotul celor de la Red Bull a plecat cu ultrasofturi și, ajutat de Safety Car-ul apărut la jumătatea cursei, a trecut primul de linia de sosire.

În ultimele tururi, Ricci a condus fără greșeală și trecut pe rând de Lewis Hamilton, Sebastian Vettel și Vallteri Bottas. Aceasta a fost a 6-a victorie din carieră pentru Ricciardo.

 

Pe locul doi a terminat finlandezul Valtteri Bottas, pilotul Mercedes aflat la startul numărul 100 din carieră, iar pe ultima treaptă a podiumului fost conaționalul lui Bottas, Kimi Raikkonen, de la Ferrari.

 

SAFETY CAR-UL A RELANSAT CURSA

La jumătatea cursei, după un incident între piloții de la Torro Rosso - Brendon Hartley și Pierre Gasly - și-a făcut apariția Safety Car-ul, ducând la relansarea cursei și la un avantaj pentru piloții Red Bull, care aveau pneuri mai proaspete.

În turul 43, în duelul pentru locul 3, Max Verstappen l-a lovit pe Sebastian Vettel și i-a cauzat probleme pilotului german. Verstappen, pilotul Red Bull, a fost penalizat cu 10 secunde și a terminat pe 7.

Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, a terminat cursa pe locul 4.

PRIMII 10 PILOȚI PE GRILĂ

1. Daniel Ricciardo Red Bull Racing
2. Valtteri Bottas Mercedes
3. Kimi Raikkonen Ferrari
4. Lewis Hamilton Mercedes
5. Max Verstappen Red Bull Racing
6. Nico Hulkenberg Renault
7. Fernando Alonso McLaren
8. Sebastian Vettel Ferrari
9. Carlos Sainz Renault
10. Kevin Magnussen Haas F1

CLASAMENT GENERAL PILOȚI

1. Sebastian Vettel 54p
2. Lewis Hamilton 45p
3. Valtteri Bottas 40p
4. Fernando Alonso 37p
5. Kimi Raikkonen 30p

CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI

1. Mercedes 85p
2. Ferrari 84p
3. Red Bull 55p
4. McLaren 28p
5. Renault 25p

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (5)
lionforever
lionforever  •  15 Aprilie 2018, 21:56

Ca strategie jos pălăria pt redbull dar ca piloți băiatul ăla cu fata de vacar macs e penibil iar pedeapsa primită nu face decât să îl încurajeze, trebuia retrogradă 10 poziții la finalul cursei

162649084513790
Sorin Enciu  •  15 Aprilie 2018, 16:28

Pentru ce este lasat olandezul sa participe?Sau a venit cu bani?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  15 Aprilie 2018, 13:25
Postat de red77 pe 15 Aprilie 2018, 11:26

Max Verstappen. cat o sa mai fie tolerat si protejat *** asta? aproape ca nu e cursa sa nu fie implicat in incidente. in unele chiar de mai multe ori. si nu pateste decat sanctiuni minore. daca vettel ar pierde titlul pentru 5 puncte ?

Fara sa ii iau apararea olandezului...vafea si vettel din astea la varsta lui. Pana la urma asa se invata si se caleste un pilot. Nu sa ajunga la maturitate fricos. Totusi la Verstappen e frustrare. Sa te lase masina 2 curse la rand practic stii din start ca sezonul e ratat. Acum colac peste pupaza a castigat si colegul de echipa o cursa. Nu prevad sa se calmeze prea curand :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează