SPORTURI  »  AUTO  »  F1 / MARELE PREMIU SUA

Lewis Hamilton, la un pas de un nou titlu mondial! Pleacă primul în cursa din SUA + grila de start completă

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 09:41

Britanicul Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes, va pleca primul în Marele Premiu al Statelor Unite, din Austin, Texas. Cursa începe la ora 21:00 și este în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport.

Hamilton a dominat calificările din Texas și va pleca primul pe grilă. Hamilton a ajuns la 55 de pole-position-uri la Mercedes și la 4 în Statele Unite. Sebastian Vettel, pilotul Ferrari, a terminat calificările pe locul doi, dar va pleca de pe locul 5, după ce a primit o penalizare de 3 locuri.

Hamilton va fi urmat de Kimi Raikkonen, pilotul Ferrari, și de Vallterri Bottas, finlandezul de la Mercedes.

81
de pole-position-uri are Hamilton în toată cariera

Grila de start

clipboard01

Cum poate câștiga titlul mondial

Lewis Hamilton poate deveni azi campion mondial pentru a 5-a oară.  Dacă Hamilton va câștiga cursa, iar Vettel nu va termina pe podium, britanicul va fi campion mondial. Dacă Hamilton termină pe doi, iar Sebastian Vettel se clasează mai jos de locul 2, britanicul e din nou campion.

 

CLASAMENT GENERAL PILOȚI

1. Lewis Hamilton 331p
2. Sebastian Vettel 264p
3. Valtteri Bottas 207p
4. Kimi Raikkonen 196p
5. Max Verstappen 173p

CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI

1. Mercedes 538p
2. Ferrari 460p
3. Red Bull 319p
4. Renault 92p
5. Haas 84p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Octombrie 2018, 12:02

Greseli Vettel in 2018: Azerbaijan - rateaza perioada de franare si ajunge de pe locul 1 pe locul 4, Australia - blocheaza pe Sainz in calificari si primeste penalizare pe grila de start, Franta - il loveste pe Bottas, primeste 5 secunde penalizare si isi distruge eleronul fata, Germania - iese in decor si abandoneaza cand era lider, Italia il loveste pe Hamilton si se rasuceste pe pista, revenind pe ultimul loc, Singapore - loveste zidul in andrenamente, Japonia - il loveste pe Max si iese in decor, revenind pe ultimul loc, SUA - ignora steaguri rosii in antrenamente si primeste penalizare 3 locuri pe grila de start.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Octombrie 2018, 11:41

Vettel nu a gresit cursa de cursa dar aproape cursa de cursa. in felul asta e greu sa ai pretentii la campionatul mondial. si la acest mare premiu a primit o penalizare de 3 locuri pe grila pentru ca a ignorat steaguri rosii in antrenamente. in loc sa inceapa pe 2, incepe pe 5, cu Bottas si Ricci in fata lui. de pe 2 avea sanse infinit mai bune mai ales ca Lewis nu a avut niciodata starturi foarte bune.

viomarmi22
viomarmi22  •  21 Octombrie 2018, 10:40

Dacă Vettel nu dădea cu piciorul la două victorii pe care le avea în buzunar, când a greșit copilărește era cel puțin la egalitate cu Hamilton ! La asta se mai adaugă și greșelile de strategie ale echipei Ferrari, care i-a făcut cadou multe puncte lui Hamilton, dar una peste alta Hamilton a fost mai constant și a speculat orice greșeală, ajutat fiind și de Bottas care a fost ca un ghimpe pentru Ferrari. Păcat că Raikkonen a dormit în multe mari premii și dacă ai fi pus în locul lui orice pilot de duzină din F1, ar fi făcut mai multe puncte cu o mașină foarte competitivă, precum Ferrari SF71H !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează