SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL BRAZILIEI

MARELE PREMIU AL BRAZILIEI // Record după record pentru Lewis Hamilton » Al 10-lea pole position al sezonului în Brazilia + cum arată grila de start și lupta pentru titlul constructorilor

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 noiembrie 2018 21:40

Campion mondial încă de etapa trecută, în Marele Premiu al extravagantului Mexico City și sub acordurile muzicale ale DJ-ului Armin van Buuren, Lewis Hamilton continuă să domine cu ferocitate "Marele Circ".

Britanicul va pleca primul în Marele Premiu al Braziliei grație pole position-ului obținut sâmbătă seara în calificări, al 10-lea al sezonului! Hamilton a fost, în ultima secvență a calificărilor, cu 93 de sutimi mai rapid decât Sebastian Vettel, rivalul său de la Ferrari.

Odată cu pole-ul reușit pe Autodrumul "Jose Carlos" din însoritul Sao Paulo, Mercedes a bifat al 100-lea pole-position din istorie. O nouă bornă impresionantă atinsă de constructorul german, evident, cu ajutorul aceluiași Hamilton. 

Pe 3 s-a clasat Valtteri Bottas, celălalt pilot de la Mercedes, finlandezul învingându-l la limită pe compatriotul Kimi Raikkonen, pilotul secundar de la Ferrari.

Linia a treia a grilei va fi completată de Max Verstappen și Daniel Ricciardo, cei doi piloți de la Red Bull. 

Grila de start

Titlu în joc la constructori

Dacă în clasamentul piloților lucrurile sunt deja tranșate în favoarea lui Lewis Hamilton, ultimele două etape vor fi decisive în stabilirea campioanei de la constructori. 

Mercedes are un avantaj de 55 de puncte și e mare favorită să facă din nou "dubla" piloți-constructori, așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut. Doar un dezastru al echipei manageriate cu atâta eficacitate de Totto Wolf ar putea trimite titlul în vistiera rivalilor italieni. 

Clasament echipe
1. Mercedes 585p
2. Ferrari 530p
3. Red Bull 362p
4. Renault 114p
5. Haas 84p
6. McLaren 62p
7. Force India 47p
8. Sauber 36p
9. Toro Rosso 33p
10. Williams 7p

Marele Premiu al Braziliei, penultimul al sezonului, va avea loc duminică, de la ora 19:10, în direct la TV Digi Sport 2. Ultima etapă va avea loc în Emiratele Arabe Unite, pe 25 noiembrie.

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  10 Noiembrie 2018, 22:20

Cu cita "ferocitate" maltrateaza autorul necunoscut limba romana.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează