SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

MARELE PREMIU AL ITALIEI // VIDEO + FOTO "Regele" Hamilton, pas uriaș spre titlu! Victorie palpitantă în fieful Ferrari » Vettel a terminat pe 4

FOTO: REUTERS +10   FOTO
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 septembrie 2018 17:10

Britanicul Lewis Hamilton, pilotul celor de la Mercedes, a făcut un pas uriaș spre cel de-al doilea titlu consecutiv în "Marele Circ". Hamilton s-a impus la Monza, chiar pe circuitul de casă al celor de la Ferrari, după o cursă manageriată perfect de constructorul german!

Hamilton a plecat din a doua linie, de pe locul 3, dar a avut noroc în acroșajul cu Vettel, în urma căruia pilotul lui Ferrari a trebuit să intre la boxe, pierzând locuri importante pe grilă.

Raikkonen a preluat șefia cursei și a dus o bătălie aprigă cu Hamilton pentru supremație. Finlandezul a "supraviețuit" doar până în turul 45, dar nu a mai putut rezista atacurilor furibunde ale lui Hamilton, care l-a depășit și s-a impus fără emoții.

Hamilton face un pas enorm spre titlu, mărind și mai mult distanța față de Sebastian Vettel, care a încheiat cursa doar pe 4.

Crește avansul față de Vettel!

Grație victoriei, Hamilton s-a distanțat și mai mult în clasamentul general al piloților. 

Clasament final cursă

Clasament general piloți la finalul cursei

Clasament constructori la finalul cursei

Desfășurarea liveTEXT a cursei

Turul 53/53: Final de cursă: Hamitlon se impune pe circuitul de casă al lui Ferrari, podiumul fiind completat de Kimi Raikkonen (Ferrari) și Max Verstappen (Red Bull). Vettel a încheiat cursa pe locul 4. 


Turul 48/53: Doar 5 tururi ne mai despart de finalul cursei de la Monza. Hamilton nu mai are cum să piardă primul loc, punând deja o distanță de 5 secunde între el și Raikkonen
Turul 45/53: Hamilton îl depășește pe Raikkonen și începe să se distanțeze


Turul 43/53: Raikkonen și Hamilton trec cu bine de un calup de piloți întârziați, dar britanicul se apropie și mai mult de finlandez
Turul 41/53: Kimi se află la conducere, dar e atacat furibund de Hamilton, care e la mai puțin de o secundă în spatele finlandezului. Pe 3 e Max Verstappen, urmat de Bottas, proaspăt revenit de la boxe. Vettel e pe 5, la 13 secunde distanță de locul 4
Turul 36/53: Raikkonen e pe locul 1, urcând pe primul loc după ce Bottas a intat la boxe

Turul 32/53: Luptă palpitană la vârf: Bottas, Raikkonen și Vettel sunt despărțiți de mai puțin de o secundă. Pilotul Ferrari nu reușește să-l depășească pe Bottas și pierde timp prețons, fiind atacat în același timp ce Hamilton.
Turul 25/53: Abandon pentru Ricciardo, pilotul celor de la Red Bull. Defecțiunile de la motor îl obligă pe australian să se retragă din cursă.
Turul 20: Raikkonen cedează șefia cursei după intarea la boxe. Hamilton urcă pe primul loc, amână deocamdată trecerea pe la standuri, și face câteva tururi extrem de rapide.
Turul 15: Vettel, aflat pe 9, urcă 2 poziții, însă va intra în curând la boxe.
Turul 10: Raikkonen revine pe primul loc. Finlandezul e urmat de Hamilton și Verstappen.
Turul 4: Hamilton îl atacă incisiv pe Raikkonen și reușește să-l depășească.
Turul 1: Start umbrit de incidente la Monza: Vettel a fost acroșat de Hamilton și se vede nevoit să intre la boxe. Saftey car-ul își face apariția pe circuit

Cursa de la Monza a fost a 14-a sezonului. Doar 7 curse au mai rămas până la finalul sezonului, următoarea urmând să aibă loc la Singapore, peste două săptămâni.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Septembrie 2018, 23:39
Postat de Radu Thor pe 02 Septembrie 2018, 18:39

Am vazut clar, in prima sicana a fost afisat steag galben, in urma incidentelor de la start. Hamilton l-a atacat pe Vettel in a doua sicana, la secunde bune deci, de afisarea steagului galben,

urmarind reluarea observ ca pe zona respectica nu este fluturat steag galben. chiar daca grafica tv o arata, pilotul nu are televizor in cockpit. trb fluturat steagul galben sau aprinsa semnalizarea pe circuit. in al 2lea rand depasirea se face in curba 4 care este in al 2lea sector asadar nu exista nici o restrictie de a depasi acolo. in al 3lea rand, Vettel nu a for penalizat pentru aceasta lovire din lateral dar la finalul cursei a beneficiat la masa verde de o urcare pe grila dupa o penalizare data lui Verstappen pentru ceva similar. eu zic ca nu are de ce sa se planga Ferrari.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Septembrie 2018, 23:23
Postat de Radu Thor pe 02 Septembrie 2018, 18:39

Am vazut clar, in prima sicana a fost afisat steag galben, in urma incidentelor de la start. Hamilton l-a atacat pe Vettel in a doua sicana, la secunde bune deci, de afisarea steagului galben,

nu stiu daca e chiar asa. dar cursa trecuta cum a fost ?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Septembrie 2018, 23:22

clasamentul pe echipe de mai sus e cel de dinainte de cursa. Mercedes are 25 puncte avans. Bravo Lewis !!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează