SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL STATELOR UNITE

Marele Premiu al Statelor Unite // Victorie de adio pentru Kimi Raikkonen » Finlandezul se impune în State și îi interzice deocamdată titlul lui Hamilton

FOTO: Twitter F1 +4   FOTO
FOTO: Twitter F1

Articol de - Publicat duminica, 21 octombrie 2018 23:25

Kimi Raikkonen, pilotul celor de la Ferrari, a făcut o cursă magistrală și s-a impus în Marele Premiu al Statelor Unite. Finlandezul a fost urmat de Max Vertsappen și Lewis Hamilton, în timp ce Vettel a terminat pe 4.

Lewis Hamilton a avut șansa să devină campion mondial în această seară, dar deznodământul se amână, cel mai probabil, pentru cursa viitoare, care va avea loc în Mexic, pe 28 octombrie.

În chiar ultimul său sezon la Ferrari, finlandezul de 39 de ani obține prima lui victorie din 2013 încoace. A fost o secetă dureroasă pentru fanii săi, nu mai puțin de 113 curse fără victorie, serie negativă care ajunge la final în Marele Premiu de la Austin.

Finlandezul a avut un start excelent și l-a depășit în chiar primul tur pe Hamilton. Kimi a condus cursa aproape în totalitate, cedând poziția fruntașă doar în momentele în care a intrat la boxe. 

Sebastian Vettel a avut parte de un ghionion incredibil în startul cursei, ciocnindu-se cu Ricciardo și ajungând până pe locul 14. Totuși, neamțul a manageriat excelent cursa din acel moment și a încheiat pe locul 4, păstrându-și șansele pur teoretice la titlu.  

O cursă remarcabilă a reușit Max Verstappen, care, în urma unei penalizări, a plecat de pe locul 18. A încheiat pe locul 2 și a rezistat asediului lui Hamilton, care a fost aproape să-l depășească în ultimele tururi. 

Clasmentul final al cursei

Clasament general piloți

1. Lewis Hamilton 346p
2. Sebastian Vettel 276p
3. Kimi Raikkonen 221p
4. Valtteri Bottas 217p
5. Max Verstappen 191p

Clasament general constructori

1. Mercedes 563p
2. Ferrari 497p
3. Red Bull 337p
4. Renault 106p
5. Haas 86p

 

Desfășurarea liveTEXT a cursei

Final de cursă! Kimi Raikkonen se impune în Marele Premiu al Statelor Unite, câștigând prima cursă din 2013! Pe doi s-a clasat Max Verstappen, Hamilton încheiând cursa pe locul 3. Sebatian Vettel a terminat pe 4, ceea ce înseamnă că britanicul nu devine campion mondial în această etapă!

Turul 55: Sebastian Vettel îl depășește pe Bottas și avansează pe locul 4
Turul 54: Hamilton încearcă să-l depășească pe Vertsappen, dar scapă mașina de sub control și iese în decor. Britanicul continuă cursa, dar nu se mai poate apropia de locul 2

Turul 53: Raikkonen conduce cursa, cu 3 tururi înainte de final. E urmat îndeaproape de Verstappen, care exercită o presiune incredibilă asupra finlandezului. Hamilton e pe 3
Turul 45: Raikkonen e pe primul loc, cu 11 tururi înainte de final. Finlandezul e urmat de Max Vertstappen și Lewis Hamilton.
Turul 41: Bottas îi cedează poziția lui Hamilton, iar britanicul revine pe poziția a treia

Turul 38: Hamilton intră la boxe și cade din nou pe 4.  Raikkonen este lider, urmat de Verstappen, Bottas, Hamilton și Vettel
Turul 28: Hamilton se află la conducerea cursei, urmat de Kimi Raikkonen, Max Verstappen, Bottas și Vettel
Turul 22: Raikkonen intră la boxe chiar în momentul în care era asediat de Hamilton. Lewis conduce acum cursa, urmat de colegul său Bottas

Turul 17: În acest moment, Hamilton e noul campion mondial, britanicul având numărul de puncte avans necesar pentru a-l învinge definitiv pe Vettel încă din această seară

Turul 14: Bottas îi cedează locul lui Hamilton, astfel că britanicul revine pe locul 2

Turul 13: Raikkonen e în continuare lider și are un avans de 5 secunde față de Bottas. Între timp, Vettel l-a depășit pe Hulkenberg și a urcat pe locul 5. Hamilton e al treilea
Turul 11: Hamilton intră la boxe și cade pe locul 3, fiind depășit de colegul Valtteri Bottas.

Turul 9: Abandon Ricciardo! Pilotul celor de la Red Bull e nevoit să abandoneze din cauza unor defecțiuni tehnice. Australianul ajunge astfel la cea de-a șaptea retragere din acest sezon.
Turul 9: Vettel mai recuperează câteva poziții și ajunge pe locul 7. Germanul trebuie să forțeze însă în continuare pentru a nu-i permite lui Hamilton să câștige titlul încă din această cursă
Turul 6: Lance Stroll s-a ciocnit cu Fernando Alonso la start și e penalizat de comisarii de cursă cu un drive-through
Turul 1:
A început cursa! Raikkonen are un start excelent, îl depășește pe Hamilton și se instalează în fruntea cursei. Tot în primul tur, colegul de la Ferrari Sebastian Vettel s-a ciocnit cu Ricciardo și a ajuns pe locul 15!

Monoposturile efectuează turul de formare, iar cursa va începe în scurt timp!

GRILA DE START

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
viomarmi22
viomarmi22  •  22 Octombrie 2018, 00:48

Vettel a comis atâtea erori în 2018, câte nu a comis în toată cariera de pilot F1 ! În mod normal dacă nu greșea și nu abandona atâtea curse trebuia să fie adevăratul campion mondial cu 2 curse înainte de final !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Octombrie 2018, 23:40

Victorie meritata pentru Kimmi si un loc 2 cat o victorie pentru Max...nu pot intelege cum a reusit Max cursa asta sa iasa inaintea lui Hamilton, pur si simplu e de neconceput. Per total cred ca a fost cea mai incinsa cursa din ultima vreme. Vettel a facut ce a facut si iar a comis-o.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează