SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU DE LA ABU DHABI

MARELE PREMIU DE LA ABU DHABI // Lewis Hamilton, a 11-a victorie a sezonului la Abu Dhabi! Britanicul încheie un 2018 perfect + Alonso, Raikkonen și Ricciardo au spus "adio"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 16:56

Al 11-lea pole-positon al sezonului a fost încununat de Lewis Hamilton cu o victorie în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a sezonului.

Britanicul, campion mondial încă de acum două etape, din Mexic, a manageriat excelent cursa, pe care a condus-o cu autoritate din primul până în ultimul tur, transmițând încă de acum un mesaj clar rivalilor pentru sezonul viitor. 

Pe locul doi s-a clasat Sebastian Vettel, de departe marele perdant al acestui sezon. Deși s-a aflat la un moment dat la conducere în clasamentul piloților, neamțul de la Ferrari a comis o serie de erori nepermise și a facilitat titlul cucerit de Hamilton. 

Podiumul a fost completat de olandezul de la Red Bull, Max Verstappen, care se anunță a fi unul dintre principalii contracandidați la titlu ai lui Hamilton din sezonul viitor. 

Cursa a debutat sub zodia panicii, germanul Nico Hulkenberg suferind un accident înfiorător la start în urma unei coliziuni cu Romain Grosjean (detalii + foto, AICI)

De trei ori adio

Ultima cursă a lui Kimi Raikkonen la Ferrari nu s-a încheiat bine pentru "veteranul" de 38 de ani. Finlandezul de 39 de ani a abandonat în primele tururi ale cursei, o amintire puțin plăcută la ultima cursă pentru echipa căreia i-a adus ultimul titlu de la piloți, în 2007. Kimi va pilota pentru Sauber din sezonul următor, locul lui la Ferrari urmând să fie luat de Charles Leclerc.

Totodată, a fost ultima cursă în Formula 1 pentru Fernando Alonso, 37 de ani, "dublul" campion mondial din 2004 și 2005. Pilotul iberic al lui McLaren nu s-a clasat în puncte, terminând pe 11.

A fost și ultima cursă a lui Daniel Ricciardo pentru Red Bull, australianul urmând să facă pasul la Renault din sezonul viitor

Clasamentul final al cursei

Vezi și: FOTO Accident ÎNSPĂIMÂNTĂTOR în Marele Premiu de la Abu Dhabi: mașina lui a zburat și a luat foc » În ce stare e pilotul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează