SPORTURI  »  AUTO  »  SINGAPORE GRAND-PRIX

SINGAPORE GRAND-PRIX // Dominația continuă! Victorie categorică pentru Lewis Hamilton la Singapore, iar titlul mondial e tot mai aproape

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 16 septembrie 2018 17:05

Lewis Hamilton, 33 de ani, pilotul celor de la Mercedes, a obținut duminică a 7-a victorie a sezonului după ce s-a impus în Marele Premiu al statului Singapore. Britanicul a făcut un nou pas important spre cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv în "Marele Circ".

Cineva a știut deznodământul cursei asiatice chiar înainte de începerea ei. Și nu e o persoană din lumea sporturilor cu motor, ci din cea a muzicii. Mick Hucknall, solistul de la Simply Red, a anunțat, citat de de BBC, cu două minute până la start, că "Lewis va fi destul de greu de prins, doar dacă nu cumva apare vreo problemă tehnică". Nimereală sau pricepere, cert este că muzicianul roșcat a avut dreptate.

Sub puternicele lumini de pe circuitul Marina Bay, britanicul și-a folosit pole position-ul "magic", în timp ce în spate coechipierii de la Force India se ciocneau puternic. Mai exact, Pérez îl buscula pe Ocon, acesta din urmă terminându-și cursa după doar 3 viraje și fiind, până la urmă, singurul abandon al Marelui Premiu din Singapore. S-a instituit safety car-ul, cu Vettel în poziția a doua, după ce reușise chiar cu câteva clipe înainte să-l depășească pe Verstappen.

Neînțelegere pe radio

Mai târziu, seara germanului s-a transformat într-una tot mai apăsătoare. În turul 11, Hamilton a comunicat prin radio cu echipa sa, spunând că "mai e mult rămas în aceste pneuri". Cumva, rivalii de la Ferrari au înțeles pe dos, transmițându-i lui Vettel că britanicul se plânge de uzura lor. "Nu îl cred", a replicat scurt germanul, care, chemat la boxe pentru schimbarea de cauciucuri în turul 14, a ieșit încălțat cu ultrasoft.

Hamilton a optat pentru soft. Mai târziu, Verstappen a primit tot soft, a ieșit roată în roată cu Sebastian, apoi l-a întrecut, pecetluindu-i soarta.

Ceva palpitant a apărut când Sirotkin și Grosjean își duceau propria bătălie la coada cursei, iar Hamilton și Verstappen se apropiau. Preocupați de duelul lor, în pofida steagurilor albastre fluturate, cei doi au fost cât pe-aci să-l încurce pe britanic și să-i permită olandezului să atace pentru primul loc. Grosjean a primit 5 secunde de penalizare, pe care le-a ispășit trecând pe la boxe, fără să oprească.

Cu Hamilton pe 1 și Vettel pe 3 ieri, diferența dintre ei la general a crescut la 40 de puncte. Mai sunt 6 curse în calendarul acestui sezon, următoarea fiind la Soci, pe 30 septembrie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Septembrie 2018, 16:49

Impecabila cursa Lewis, bravo !! 40 puncte avans si Vettel pare din ce in ce mai nesigur. aproape ca s-a dat la o parte cand l-a vazut pe Verstappen iesind de la boxe :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează