SPORTURI  »  AUTO  »  MP BAKU

VIDEO+FOTO Cea mai nebună cursă a anului! Lewis Hamilton câștigă MP Baku după un final de infarct

Foto: Reuters +12   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 29 aprilie 2018 17:16

Britanicul Lewis Hamilton, 33 de ani, pilot Mercedes, a câștigat Marele Premiul de al Azerbaidjanului.

  • Hamilton, campion mondial en-titre, a trecut astfel pe primul loc în clasamentul general al piloților.
  • A fost a 63-a victorie din carieră pentru britanic.
  • foto Vezi AICI FOTO de la cursă!

Cursa de la Baku a început fulminant. După primele două viraje a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului după ce mai mulți piloți s-au lovit. Esteban Ocon, de la Force India, și Sergey Sirotkin, de la Williams, au abandonat.

Mașina de siguranță s-a retras după 5 tururi, iar liderul Sebastian Vettel a plecat excelent și s-a menținut în fața piloților Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. În turul 21, britanicul a greșit, blocând roțile, iar Vettel a crescut diferența de la 4 la 8 secunde. În turul 23, Hamilton a oprit la boxe și a ieșit de acolo pe locul 3, în fața lui Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

Neamțul Sebastian Vettel a intrat la boxe în turul 31, când avea un avans de 30 de secunde față de Hamilton. Mecanicii Ferrari s-au mișcat perfect, iar Vettel a ieșit în fața rivalului său, dar în spatele lui Valtteri Bottas, tot pilot Mercedes.

În turul 40, Daniel Ricciardo și Max Verstappen, piloții Red Bull, au făcut accident și au fost nevoiți să abandoneze. Safety Car-ul a intrat din nou în scenă, iar Bottas a profitat și a schimbat, revenind tot pe primul loc. În turul 44, sub Safety Car, Romain Grosjean a lovit parapetul și a abandonat, prelungind prezența mașinii de siguranță.

Cu patru ture înainte de final, Safety Car-ul a părăsit pista, iar cursa a fost reluată. Bottas a plecat excelent, iar Vettel a forțat, l-a depășit și a blocat roțile, ieșind de pe pistă.

Cu trei ture înainte de final, Bottas a făcut pană, iar Lewis Hamilton a devenit lider și a câștigat cursa. Pe locul 2 a terminat Kimi Raikkonen, iar pe trei s-a aflat Sergio Perez.

Aceasta a fost prima victorie din acest sezon pentru campionul en-titre Lewis Hamilton.

 

 

 

 

 

 

clasamentul cursei:


*click pe imagine pentru zoom

Clasament piloți și constructori:


*click pe imagine pentru zoom

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lionforever
lionforever  •  29 Aprilie 2018, 22:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează