SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA

Carmen Tocală e prima femeie numită în conducerea FIBA » Care e marele obiectiv al fostei șefe a baschetului românesc

Carmen Tocală
Carmen Tocală

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2019 18:40

Carmen Tocală, 57 de ani, a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a federației internaționale de baschet, devenind prima femeie care ocupă o astfel de funcție din 1932, de la înființarea acestui for.

Fosta jucătoare de baschet și-a început cariera în management în 1999, când a preluat echipa feminină Sportul Studenţesc, ca antrenoare şi ca manager. În 2004 a devenit președintă a FR Baschet, iar apoi, între 2012 și 2016, a condus Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport și a fost secretar de stat pe probleme de sport în cadrul MTS.

Obiectivul meu în această funcție în cadrul FIBA este să reformez baschetul la nivel mondial după modelul american, să nu se mai vorbească despre cluburi, ci despre colegii”, a spus Tocală. 

Vezi și: 

Anthony Davis lângă LeBron James! LA Lakers dă lovitura anului în NBA și pregătește o nouă superechipă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1745340189010853
Gheorghe Murtea  •  09 Septembrie 2019, 20:13

RUSINEA ASTA DE FOSTA PRESEDINTA DE FEDERATIE a nenorocit arbitrajulromanesc in ale baschetului ,acesta individa a hotarit sa intineresca lot de arbitri taind aiure din vechi arbitrii de la care aveau cei noi cite ceva de invatat de aceia se pling antrenori si jucatori de prestatia acetora ,prestatie care distrug meciuri si implicit munca antrenorilor si jucatorilor cum se mai zice in baschet ca a fluierat DE CAD STINCILE

remarque
remarque  •  17 Iunie 2019, 23:56

Oh da. Pana a fost Ghita in tara, d-na Tocala a condus Federatia Romana de Baschet Asesoft. Ca totul era in simbria lui Ghita. E drept ca avea echipa buna, dar avea si federatia si arbitri la dispozitie. Facea ce voia. D-na Tocala era o marioneta cumsecade si atat.

gica.paunescu
gica.paunescu  •  17 Iunie 2019, 23:16

Spre rusinea mea, nu-mi este deloc cunoscuta cariera sportiva a doamnei Tocala. Despre activitatea de antrenor/manager/administrator in baschet a domniei sale, am auzit/vazut doar opinii/impresii favorabile din partea celor care se pricep. Felicitari, doamna !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează