SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

D'Angelo Russell prins cu marijuana la aeroport » O ascunsese într-o cutie de ceai! Ce riscă vedeta din NBA

D'Angelo Russell, 23 de ani, a fost reținut la aeroportul LaGuardia din Queens, New York, după ce forțele de ordine au găsit marijuana în bagajele sale. Foto: Reuters
D'Angelo Russell, 23 de ani, a fost reținut la aeroportul LaGuardia din Queens, New York, după ce forțele de ordine au găsit marijuana în bagajele sale. Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2019 11:16

D'Angelo Russell, 23 de ani, a fost reținut la aeroportul LaGuardia din Queens, New York, după ce forțele de ordine au găsit marijuana în bagajele sale.

Vedeta lui Brooklyn Nets ascunsese cannabisul într-o cutie de ceai, anunță USA Today. Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Portuare New York şi New Jersey, care administrează aeroportul, a menționat că baschetbalistul era în posesia unei cantități mai mici de 50 de grame, confiscată de poliție.

Așa arată cutia în care a fost găsită marijuana:

 arizona

Russell va trebui să se prezinte la tribunal în fața unui judecător ca să își afle pedeapsa. După ce i s-a emis citația, acesta a luat avionul către Louisville, Kentucky, unde locuiește tatăl său.

Marijuana, încă interzisă în New York

Chiar dacă în Statele Unite consumul de cannabis a început să fie legalizat, numai 10 state au adoptat noua lege. În alte 23 se poate consuma numai cu rețetă de la medic. În New York, încă se sancționează posesia de marijuana fără rețetă.

Pedeapsa lui Russell va depinde de cantitatea exactă pe care o avea în bagaje.

Ce spune legea din New York:

  • posesie până în 25 de grame (prima abatere): amendă de până la 100$;
  • posesie între 25g și 56g: până la 3 luni de închisoare și 500$ amendă.

Regulament blând în NBA

D'Angelo n-ar trebui să aibă mari probleme la echipa de club. Consumul de marijuana se pedepsește, însă regulile nu sunt deloc stricte. La un test antidoping, un jucător nu trebuie să aibă mai mult de 15ng/ml. Pedepsele sunt însă extrem de blânde, iar Russell nu se va alege nici măcar cu o amendă.

Cei de la Nets au anunțat prin intermediul unui comunicat că „suntem la curent cu situația” și că „în acest moment încercăm să adunăm mai multe informații”.

Ce pedepse sunt în NBA:

  • prima abatere: intrarea în Programul Marijuana;
  • a doua abatere: amendă de 25.000$ și reintrarea în Programul Marijuana;
  • a treia abatere: suspendare de 5 meciuri și reintrarea în Programul Marijuana;
  • următoarele abateri: se adaugă 5 meciuri în plus pentru fiecare abatere.

Dezlănțuit la Brooklyn Nets

D'Angelo Russell a fost al doilea jucător ales la draft-ul din 2015, însă a stat numai doi ani la Los Angeles Lakers. Mutarea la Brooklyn Nets i-a priit, reușind să își conducă echipa până în play-off în acest sezon. După ce s-a clasat pe locul 6 în Conferința de Est, Brooklyn a fost eliminată în primul tur de Philadelphia 76ers, 1-4. Cifrele lui Russell au fost impresionante în sezonul regulat: 21,1 puncte, 7 pase decisive și 3,9 recuperări pe meci.

Citește și:

Acuzații șocante în NBA » Kristaps Porzingis, unul dintre cei mai promițători baschetbaliști, ar fi încercat să cumpere tăcerea unei femei după ce a violat-o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează