SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Dream Team colosal în NBA » Al CINCILEA superstar a semnat cu Golden State Warriors! E cea mai bună echipă din istoria baschetului?

Articol de - Publicat marti, 03 iulie 2018 12:18

Cineva trebuie să arunce prosopul în NBA! Golden State Warriors, campioana la zi a ultimelor două ediții, tocmai și-a adus AL CINCILEA SUPERSTAR în echipă: DeMarcus Cousins.

Mutarea lui LeBron James a rezistat o zi în topul știrilor din State. La nici 24 de ore distanță de venirea ”Regelui” la Los Angeles Lakers, rivala sa din ultimii patru ani a făcut anunțul care a spulberat și mica fărâmă de speranță rămasă prin ligă că cineva ar putea s-o detroneze în acest sezon. DeMarcus Cousins, 27 de ani, va semna un contract pe un sezon în valoare de 5,3 milioane de dolari!

Nu era suficient că Warriors alinia deja patru nume uriașe, Kevin Durant, Steph Curry, Klay Thompson și Draymond Green, acum vor avea CINCI superstaruri pe teren. ”Boogie” vine și pe un salariu infim, care nu va afecta prea mult un salary cap care deja e depășit. Sezonul trecut a câștigat 17 milioane la Pelicans, însă accidentarea la tendonul lui Ahile i-a limitat opțiunile.

Puține echipe riscă să ofere un astfel de salariu unui jucător care e nevoit să stea aproape un an pe tușă din cauza unei accidentări care îi va limita potențialul în primul sezon. Cousins ar urma să revină pe teren la finalul anului și va avea timp suficient să ajungă la 100% până la startul play-off-ului. Dacă tot era nevoit să accepte un salariu mic, pivotul a ales echipa care îi poate oferi și un inel de campion.

4 prezențe
în All Star Game are DeMarcus Cousins (2015-18), însă la ultima ediție nu a putut juca din cauza accidentării

Al treilea ”splash brother”

”Boogie” are cifre excelente în sezonul trecut, chiar dacă a jucat numai 48 de meciuri: 25,2 puncte, 12,9 recuperări și 5,4 pase decisive pe meci. Nici de la trei puncte nu stă rău, având un procentaj de 35%, mare pentru un jucător de gabaritul său, 2,11m și 122kg.

A jucat deja alături de viitorii săi colegi la naționala Statelor Unite, fiind campion mondial alături de Curry și Thompson în 2014 și campion olimpic alături de Durant, Thompson și Green în 2016. Există și un clip celebru cu Cousins și Curry din urmă cu patru ani. În SUA, Curry și Thompson, vedetele originale ale lui GSW, sunt cunoscuți ca ”Splash Brothers” pentru eficacitatea pe care o au de la linia de 3 puncte. În clip, ”Boogie” este alături de Curry la antrenamentele naționalei și aruncă de trei puncte anunțând că este ”al treilea splash brother”.

Gluma a devenit însă realitate în această dimineață, iar Steph Curry s-a grăbit să reamintească momentul printr-o postare pe twitter: 

clipboard01

Își pierduse speranța

Cousins e un jucător agresiv în joc și nu de puține ori a fost dat afară din meci pentru proteste sau lovituri. Din acest motiv este și provocat de adversarii care știu că va reacționa, așa cum se întâmplă în clipul de mai jos, când s-a abținut cu greu să nu îl lovească pe Adams:

Este și unul dintre motivele pentru care echipele din NBA nu au fost interesate de el în această vară. Deși e liber de contract, un Cousins nerefăcut nu a fost o opțiune suficient de bună pentru celelalte echipe din ligă. Marc Spears de la The Undefeated a vorbit cu ”Boogie” și l-a văzut ”confuz și rănit”. La 5 dimineața, în Vegas, DeMarcus și-a sunat agentul și au început să discute despre viitorul său.

Unul dintre scenarii era mutarea la Golden State. După mai multe discuții cu managerul echipei, Curry, Durant și Green, ”moralul lui Cousins era mai ridicat și era dornic să joace pentru campioană. Entuziasmul lui Curry l-a surprins și l-a convins să vină în Bay Area. La 8 seara, Cousins îi anunța pe cei de la Warriors că semnează”.

3 titluri NBA
a câștigat Golden State în patru finale jucate în ultimii patru ani, toate în fața lui Cleveland Cavaliers

DREAM TEAM ISTORIC

În momentul de față, Golden State are una dintre cele mai puternice echipe din istoria NBA. Poate chiar cea mai puternică! În All Star Game-ul de anul viitor am putea vedea pe teren CINCI jucători de la Warriors, lucru nemaiîntâlnit în cele 67 de ediții disputate până acum. Doar de nouă ori s-a mai întâmplat ca o echipă să trimită patru jucători la eveniment, Boston (62, 75, 11), Philadelphia (83), Lakers (98), Detroit (06), Atlanta (15) și Golden State (17, 18).

Curry și Durant au fost titulari în ultimele două sezoane în All Star Game, primul fiind și căpitan în noul format, în timp ce Green și Thompson au fost rezerve. Cousins a fost și el ales la ultimele patru ediții, însă a lipsit în primăvară din cauza accidentării.

Cel mai bun 5 din istorie?

E clar că în acest moment Golden State are cea mai bună echipă din ligă. Logic, doar o avea și cu ”numai” patru vedete în echipă. Este evident și peste propria formație din sezonul 15/16, care a încheiat sezonul regulat cu 73 de victorii și 9 înfrângeri, record absolut în NBA. Dar sunt Curry, Durant, Thompson, Green și Cousins peste tot ce a fost până în prezent în NBA?

Peste Bulls 95/96? Adică Jordan, Pippen, Rodman, Harper și Longley? 72 de victorii, 10 înfrângeri și titlu câștigat! Sau peste Celtics 75/76?

Ultima echipă care a avut pe parchet 5 jucători care în sezonul precedent fuseseră All-Stars: Jo Jo White, Charlie Scott, Cowens, Silas și Havlicek. Probabil că răspunsul îl vom avea la finalul sezonului care urmează să înceapă pe 16 octombrie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
911722542203356
Tudor Serafimov  •  03 Iulie 2018, 15:17

E de departe cea mai buna echipa din istorie ..... se vorbea aici de acum doi ani daca nu cumva este cea mai buna echipa din istorie .... dupa care l-au luat pe Durant (al doi-lea cel mai bun jucator din lume) si acum l-au luat pe unul dintre cel mai bun centru .... au stricat campionatul.

2111579555788511
Remus Simon  •  03 Iulie 2018, 14:19
Postat de de_pe_tarnave pe 03 Iulie 2018, 14:03

Sa-i adaugam si pe cei de la Lakers !!!

Ar matura pe jos cu echipa lui MJ. 4-0 scurt...

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  03 Iulie 2018, 14:03
Postat de de_pe_tarnave pe 03 Iulie 2018, 13:59

Un titlu ce denota goana dupa senzational!! Auzi la ei:"E cea mai bună echipă din istoria baschetului?". Echipa asta e mizilic pe langa Chicago Bulls atunci cand Michael Jordan era rege!!!

Sa-i adaugam si pe cei de la Lakers !!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează