SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

GALERIE FOTO Sub ochii triplei campioane olimpice Simona Amânar, echipele românești au dominat la Timișoara Streetball

Articol de GSP - Publicat luni, 20 mai 2019 18:26

Agro Squad la Open Feminin și 3x3 Bucharest la Open Masculin au devenit duminică seara campioane la categoriile de elită de la Timișoara Streetball, sub ochii Simonei Amânar, care i-a premiat la final pe câștigători.

Bogdan Cezar Sandu a marcat coșul decisiv pentru 21-17 iar echipa sa 3x3 Bucharest a învins în finală pe Olimp Belgrad, echipă care ajungea până în finala circuitului mondial FIBA 3x3 în 2016. La feminin, Alexandra Chițanu și-a păstrat calmul pe un final incadescent de meci și a transformat două aruncări libere cu care echipa sa, Agro Squad, a învins cu 19-17 echipa Ucrainei.

Invitată la rândul ei pe teren, Simona Amânar n-a avut nevoie de prea multe încercări pentru a marca primul coș la Timișoara Streetball, turneu din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, care s-a disputat în week-end.

“N-am mai jucat baschet din facultate. Cred că e mai ușor elementul din gimnastică care îmi poartă numele, decât să arunci la coș” a glumit tripla campioană olimpică. “Jocurile Olimpice sunt o experiență unică pentru orice sportiv și le urez succes baschetbaliștilor români care vor încerca să se califice pentru turneul olimpic de la Tokyo 2020, acolo unde se va juca pentru prima oară și baschet 3x3”, a mai spus legendara sportivă a României.

Alături de fostul baschetbalist Dan Păltinișanu și de rugbystul Michael Tea Stewart de la Timișoara Saracens, Simona a fost pe teren și alături de baschetbaliștii în scaun rulant de la echipa Tigrii Banatului, înființată și coordonată de Raluca Andreea Herbei, care au oferit de demonstrație de voință și determinare pe terenul de baschet.

Peste 150 de baschetbaliști s-au înscris în competiția care a fost câștigată la categoriile de elită, atât la masculin cât și la feminin, de echipe din București, după două finale epice.

Elevele Școlii de Dans Cristina Faur au oferit mai multe momente de dans contemporan în pauzele meciurilor din fazele finale ale competiției, în timp ce spectatorii au făcut parte de asemenea din acțiunea evenimentelor în timpul concursurilor care le-au fost dedicate.

Cei mai buni jucători ai turneului la categoriile Open au fost Alexandra Chițanu de la Agro Squad, respectiv Barîș Aktaș de la 3x3 Bucharest, ambii primind câte un ceas din partea Tissot.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează