SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA ALL STAR GAME

NBA ALL STAR GAME // VIDEO+FOTO Ploaie de 3 puncte » Echipa lui LeBron James se impune pentru al doilea an la rând, după o revenire spectaculoasă

Foto: Reuters +19   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2019 08:28

Noul format al All Star Game-ului îi priește lui LeBron James. Echipa sa a câștigat și a doua ediție, 178-164 cu Team Giannis, revenind de la o diferență de 20 de puncte.

LeBron James, 34 de ani, căpitan pentru al doilea an la rând în All Star Game, își arată deja abilitățile de manager. Și-a încropit o echipă stelară la draft și s-a folosit de eveniment pentru a-i strânge în jurul său pe Kevin Durant, Anthony Davis, Kawhi Leonard, Kyrie Irving și Klay Thompson. Adică cei mai importanți jucători care în vară vor fi liberi de contract și care ar putea semna cu Los Angeles Lakers.

Antetokoumpo a strâns cele mai multe voturi în Est, unde Milwaukee Bucks domină conferința. Spre deosebire de James, care a avut o strategie complexă la draft, grecul a mizat pe jucători internaționali și cu gabarit. Deși a avut prima alegere la rezerve, unde îl putea alege pe Anthony Davis, a preferat să mizeze pe Middleton, colegul de la Bucks.

A plouat cu aruncări de 3 puncte în Charlotte, unde s-au doborât toate recordurile posibile și imposibile la capitolul aruncări de la distanță. Echipa lui Giannis Antetokounmpo avea șansa a doua pe hârtie, dar a pornit ca din pușcă meciul.

168 de aruncăride trei puncte au avut cele două formații, spulberând recordul de 139, stabilit în 2016. Aproximativ 37% au fost reușite!

„Cerbii” zburdă

Grecul de 24 de ani a fost de neoprit în primul sfert, când a testat serios rezistența coșului. A pus pe tabelă 16 puncte, după care i-a predat ștafeta colegului de la Milwaukee Bucks. Middleton, ales primul dintre rezerve, i-a răsplătit căpitanului încrederea și a trântit patru coșuri consecutive de trei puncte.

În ultimul minut a venit momentul veteranului Dirk Nowitzki să lanseze două rachete de la distanță și să îi ridice pe fani în picioare. 53-37 pentru Team Giannis, care a egalat recordul de puncte pentru o echipă într-un sfert la All Star Game. 

Dependența de 3 puncte

Defensivele n-au mai fost la fel de implicate ca anul trecut. Poate și pentru că jucătorii au fost mai concentrați pe aruncările de 3 puncte. Nu mai puțin de 62 de coșuri reușite de la distanță. Adică mai bine de jumătate din totalul de puncte s-au marcat după semicerc.

Jucătorii s-au mai apropiat și de coș și au oferit câteva faze memorabile. Cea mai reușită a venit la mijlocul sfertului 2, când o minge trimisă cu podeaua de Curry a ajuns la mare înălțime. Era o pasă care îl căuta pe Embiid, dar Antetokounmpo a zburat, i-a luat fața camerunezului și a îngropat mingea în coș.

 
Giannis Throws It Down at #NBAAllStar Game

Another look at #Giannis in transition! Follow Giannis for the 2nd half of the 2019 #NBAAllStar Game - NEXT on #NBATwitterLive WATCH: https://twitter.com/i/events/1086014008820301825

Publicată de NBA pe Duminică, 17 februarie 2019

Ce Revenire!

La puțin timp după startul sfertului 3, Team Giannis se distanțase la 20 de puncte! Echipa lui LeBron a ieșit însă mai motivată de la cabine. Și, la ce arsenal de vedete a avut în lot, n-a mirat pe nimeni că a intrat în ultimele 12 minute în avantaj.

Rezervele au readus echipa favorită în joc înainte de ultimul sfert. Lillard, Thompson și Beal au lovit cu 7 coșuri de 3 puncte în patru minute și au echilibrat situația, 124-124. Coșul lui Simmons a închis sfertul și a readus Team LeBron la conducere pentru prima dată de la startul meciului, 132-131.

Dezlănțuiți pe final

Jocul a devenit ceva mai serios cu trecerea timpului. Curry a fost din nou în centrul atenției. Cu nouă minute rămase pe ceas, vedeta lui Golden State Warriors a lovit cu un coș spectaculos de trei puncte, fază la care a obținut și o aruncare liberă. L-a păcălit chiar pe colegul Klay Thompson, aflat în poziția mai puțin familiară de a-l păzi pe cel mai bun shooter din ligă.

500.000 $au fost donați către două organizații caritabile alese de căpitanii echipelor. Cea a câștigătorilor a primit 350.000, iar 150.000 au mers către cea aleasă de Team Giannis

 
Steph Completes the 4-Point Play

Stephen Curry fires from distance... plus the foul!

 

  • Team LeBron: LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Golden State), Kawhi Leonard (Toronto), James Harden (Houston), Kyrie Irving (Boston).
  • Rezerve: Anthony Davis (New Orleans), Klay Thompson (Golden State), Damian Lillard (Portland), Ben Simmons (Philadelphia), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Karl-Anthony Towns (Minnesota), Bradley Beal (Washington), Dwyane Wade (Miami).

 

  • Team Giannis: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Joel Embiid (Philadelphia), Paul George (Oklahoma), Stephen Curry (Golden State), Kemba Walker (Charlotte).
  • Rezerve: Khris Middleton (Milwaukee), Nikola Jokic (Denver), Russell Westbrook (Oklahoma), Blake Griffin (Detroit), D'Angelo Russell (Brooklyn), Nikola Vucevic (Orlando), Kyle Lowry (Toronto), Dirk Nowitzki (Dallas).

Durant MVP

Giannis părea scăpat în MVP după primele trei sferturi. Cu 38 de puncte și 11 recuperări, grecul ar fi fost cu siguranță cel mai bun jucător dacă echipa sa ar fi câștigat meciul. L-a pierdut însă, iar trofeul a mers la Kevin Durant. Vedeta lui Golden State și MVP-ul ultimelor două finale NBA a înscris 31 de puncte și, într-o seară dominată de coșuri de 3 puncte, a marcat de șase ori de la distanță. A avut și cel mai bun procentaj de reușită la acest capitol, 66% dintre aruncările sale de 3 puncte fiind convertite. Pentru Durant, aflat la a zecea prezență consecutivă în All Star Game, acesta a fost al doilea titlu de MVP după cel de la ediția din 2012.

Dezamăgire la slam dunk

Cu o zi înaintea marelui eveniment, la Charlotte au avut loc și trei concursuri individuale. Cel de slam dunk, care trebuia să fie cel mai spectaculos event al serii, nu s-a ridicat la înălțime. Singurul coș apreciat i-a aparținut lui Diallo (Oklahoma), câștigătorul, care a reușit să sară peste Shaquille O'Neal (2,16m). Jayson Tatum (Boston) s-a impus în concursul de skills, în timp ce Joe Harris (Brooklyn) a provocat surpriza la întrecerea de 3 puncte, reușind să îi surclaseze în finală pe Steph Curry, marele favorit, și Buddy Hield. Vineri noapte, în Rising Star Challenge, meciul puștilor aflați în primii doi ani de NBA, SUA a învins Restul Lumii, 161-144. MVP a fost Kyle Kuzma (LA Lakers).

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  18 Februarie 2019, 13:20

Super show!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează