SPORTURI  »  BASCHET  »  3 LA 3

O campioană olimpică va juca baschet 3x3, noua disciplină olimpică la Timișoara Streetball » Evenimentul are loc sâmbătă și duminică

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 mai 2019 14:08

Timișoara va fi pentru al treilea an consecutiv gazda unui turneu din cadrul circuitului național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball. Timișoara Streetball va avea loc în zilele de 18 și 19 mai la Shopping City, pe terenul care va fi amenajat în interiorul centrului comercial.

Tripla campioana olimpică Simona Amânar va fi duminică alături de participanții la eveniment, care la rândul lor luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Amânar, alături Dan Păltinișanu, legenda baschetului bănățean și de alți sportivi, vor susține chiar de pe teren cea mai nouă disciplină olimpică.

Baschetul 3x3 va debuta la Tokyo 2020, iar fiecare jucător participant la Timișoara Streetball punctează în clasamentul mondial. Punctele jucătorilor se contabilizează și pentru ierarhia pe națiuni, care este criteriu principal de calificare la Jocurile Olimpice.

Atmosferă, prieteni, muzică, distracție, premii și bineînțeles mult baschet. Despre asta va fi vorba pentru două zile la Shopping City Timișoara. Echipe din Serbia, Ucraina și România se vor duela pentru premii în valoare totală de peste 15.000 de lei, iar campioana la Open Masculin va încasa un cec în valoare de 1.000 de euro. Peste 150 de jucători la toate categoriile s-au înscris în competiție.

Spectatorii vor avea la rândul lor șansa de a fi parte din acțiune, prin intermediul concursurilor organizate de-a lungul celor două zile de competiție.

Pauzele dintre meciuri la fazele finale ale competiției, care vor avea loc duminică, vor fi animate de către membrii trupelor de la Școala de Dans Cristina Faur.

De asemenea echipa de baschet în scaun rulant Tigrii Banatului va face o demonstrație de voință și determinare pe terenul de baschet, într-un moment special care va avea loc duminică după amiază.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close