SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA

PANATHINAIKOS - REAL MADRID 73 - 74 // VIDEO FABULOS! Comentatorii l-au numit „cel mai tare coș din istoria Euroligii” » Rudy Fernandez a redus la tăcere 18.000 de fani greci cu o aruncare în ultima secundă

Rudy Fernandez (prim-plan) și Sergio Llull, sărbătorind reușita miraculoasă din ultima secundă
Rudy Fernandez (prim-plan) și Sergio Llull, sărbătorind reușita miraculoasă din ultima secundă

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 02:23

Real Madrid s-a impus dramatic în fața lui Panathinaikos, scor 74-73, în penultima etapă din faza grupelor Euroligii de baschet masculin. Coșul câștigător a venit în ultima secundă de la Rudy Fernandez (33 de ani).

Meciul din O.A.C.A. avea o miză imensă pentru greci. Cu o victorie, Panathinaikos era calificată în „sferturile” de finală ale Euroligii. Partida a început ideal. Primul sfert s-a terminat cu un neverosimil 32-14 în favoarea gazdelor. Madrilenii păreau într-o vizită de curtoazie la Atena. Clopoțelul revenirii a sunat odată cu startul celui de-al doilea sfert. Real a trecut la treabă în defensivă, cu Tavarez căpăcind tot, și a încheiat prima repriză la 12 puncte în spate, 45-33.

18.003 spectatoriau asistat la înfruntarea dintre Panathinaikos și Real Madrid

Opt puncte consecutive venite de la Sergio Llull păstrau suspansul în sfertul decisiv. De la 71-60 s-a ajuns la 73-71 pentru Panathinaikos și un atac de 20 de secunde pentru oaspeți. Schemă e nereușită, dar Rudy Fernandez inventează o aruncare miraculoasă, un „cârlig” de la mare distanță, prin apărarea arțăgoasă a lui Thomas.

Real Madrid, deja calificată în faza următoare, ajunge la 22 de victorii și egalează ȚSKA Moscova pe locul secund în Euroliga. Panathinaikos trăiește periculos. Rămâne la 15 victorii și e obligată să câștige în ultima etapă contra lui Buducnost pentru a avansa în „sferturi”.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
1573423036256029
Vladimir Sorescu  •  31 Martie 2019, 13:20

Pai nu toată lumea a sărit in sus cu regimul criminal a lui nea nicu dar uitam ca marile performante le—am avut in jocurile sportive colective ca handbal, volei, hochei, ceva la fotbal, gimnastica, caiac-canoe, lupte greci- romane și libere, tenis de masa , tenis de câmp ,tir , înot , etc. Pe când acum copiii numai fac sport toată ziua cu laptop, mobil și ni se duce toată bruma de talente pe All inclusive! Cineva trebuie sa ia taurul de coarne pentru ca ju este normal ca o țara de 20 milioane de romani sa aibă rezultate mai slabe decât Ungaria SU alte tari dun jurul României! Trebuue sa avem o alta guvernare cu o alta viziune asupra a ceea ce se vrea din viitorul României! Ju svem nevoie de guvernanți care doar ne mizează dar nu fac nimic in acest sens. sportul cere sacrificii, resurse financiare altfel o sa fim mereu ciuca bătăilor ceea ce este i mare Rușine pentru aceasta țara frumoasa dar păcat ca este locuita!!!!

105177627189728
Dan Constantin Petre  •  29 Martie 2019, 11:20

In anii 50 se incheia partida dintre ICEF si Dinamo conducea cu o jumatate de cos. Arbitrul a flerat sfarsitul partidei si Nelu Calugareanu aflat la mijlocul terenului a aruncat la cos cu cateva secunde inainte de incheierea partidei cu doar cateva vsecunde inainte. Rezultatul partidei a fost favorabil studentilor cu doar un punct

cneius
cneius  •  29 Martie 2019, 10:12
Postat de vladutz13 pe 29 Martie 2019, 09:48

Sincer, nu prea am auzit de sloganul asta, in ce sens se insista pe handbal? Adevarul este ca nu se face nimic pt sportul asta desi este destul de clar ca in ce priveste audientele romanii sunt mai interesati de handbal. Vrem sa vedem handbal, dar nu se practica aproape nicaieri, lasa curtea scolii, dar nici la orele de sport. Asa ca intrebarea adevarata este de ce nu se insista mai mult pe sportul asta??? In ce priveste baschetul, se practica peste tot, toate liceele au echipe de baschet, sunt campionate, insa interesul spectatorilor o sa creasca doar daca o sa apara si rezultate la nivel de club/nationale. Dar sincer, asta nu cred ca o sa se intample....

Fotbalul se practica peste tot (este si cel mai usor, improvizezi doua porti si gata) si trebuie dezvoltat, baschetul e de data recenta (dupa anii 90) in Romania iar fara cosuri, e imposibil sa-l joci..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează