SPORTURI  »  BASCHET  »  INCIDENT

Reacția președintelui ACS Cuza Sport Brăila la adresa unuia dintre baschetbaliștii înjunghiați: "Stai ușurel, prietene, că nu suntem Real Madrid! Zici că noi suntem de vină"

Darrell cu mama și mătușa sa Foto: Raed Krishan
Darrell cu mama și mătușa sa Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 septembrie 2018 15:41

Mircea Totolici, președintele clubului ACS Cuza Sport Brăila, a lansat o serie de acuze la adresa mamei lui Darrell Bowie (24 de ani), unul dintre cei doi baschetbaliști înjunghiați într-un club de noapte din Brăila.

"E gata cu Darrell Bowie, a plecat în SUA. Am încheiat-o definitiv cu el. Știți vorba aceea cu facerea de bine? Asta am păţit cu el! A venit mama lui la noi cu pretenții: că vrea bilet de 1.500 de dolari, că vrea nu știu ce scaun, că vrea nu știu ce recuperare! Stai ușurel, prietene, că nu suntem Real Madrid!

Când a venit în România i-am luat bilet de 650 de dolari, acum și-a luat viteză. Zici că noi suntem de vină pentru acel incident nefericit! Că așa e în România, poate nu știați, echipele își trimit sportivii de performanță în cluburi noaptea la 1:30", a declarat ironic Mircea Totolici pentru Fanatik.

"Recuperarea ne-ar fi costat 20.000 de euro"

Oficialul de la Brăila a continuat: "Eu am avut grijă de el cât a fost la București, am avut un om în permanență cu el. Asta a fost obligația noastră: te-am îngrijit, te-am pus pe picioare, dar acum nu pot să omor toată echipa pentru tine. Recuperarea lui, de trei luni, ne-ar fi costat cam 20 de mii de euro. Înțelegeam dacă pățea vreo accidentare pe teren, aia era, făceam acest efort. Dar așa?

A stat cinci zile la noi, nu apucase să facă nici vizita medicală la Institutul de Medicină. Îi făcusem doar un EKG și analizele de sânge, iar el ce credeți că a făcut? Mi-a cerut banii pentru alea cinci zile! Vreo 150 de dolari, dar nu i-aș fi dat nici 5 dolari! Pentru ce vrei bani, prietene?! Te înţeleg că ai trecut printr-o dramă, dar ce vină avem noi?

La Bucureşti el a fost internat la spitalul de stat. Ambasada SUA a decis, fără să ne informeze sau să ne consulte, să îl mute la o clinică privată. Cine a plătit? Nu ştiu, că noi sigur nu am plătit. Probabil că a plătit cineva, dar nu se face aşa ceva, după părerea mea. Asta a fost situaţia cu Bowie. Noi am făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru el să îl punem cât de cât pe picioare, de acum e treaba lui ce face mai departe!".

Vezi și:  FOTO "Îl urăsc, a vrut să mă omoare!" » Imagini cutremurătoare cu rănile lui Darrell Bowie, unul dintre baschetbaliștii americani înjunghiați la Brăila de interlopul "Dasaev"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
zidane92
zidane92  •  30 Septembrie 2018, 10:03

Cazul e mult mai complex , da daca judecați ca un afacerist fara scrupule da, ai.dreptate, clubul nu are potrivit codului muncii obligația să îl.ajute pe băiat cu bani, decât să îi dea salariul pe cele 5 zile și atât, dar oriunde pe planeta asta , un club sportiv e o entitate diferita de o uzină sau fabrica, prin regimul său și prin banii veniți din media și suporteri, așa cum clubului x ii intra o sumă frumoasă anual de la suporteri din ticketing , drepturi tv , vanzari de echipamente samd , așa acel club când se întâmplă accidente de orice fel trebuie să își ajute moral și financiar sportivii, cluburile sportive nu sunt egal că orice alta societate comercială că la nicio firmă de pe glob nu ai încasări din bilete sau se vând tricouri!!! Eu suspectez că sunt mana in mana atacatorii cu conducerea și jucătorii români, pai hai sa ne înțelegem 2 americani sunt atacați de cuțitari nu se da o lovitura din senin sunt înjunghiați de 10 15 ori deci a durat minim 30 secunde , unde erau colegii romani in astea 30 secunde? De ce nu și au apărat colegii? Parca in baschet exista colegialitate nu sunt manelisti că în fotbal nu? Așa suntem intoxicați! Baschetbaliștii sunt niște munți de oameni scuza cu le a fost frica nu sta in picioare deloc!!!

104523923743894
Alex Andrei  •  29 Septembrie 2018, 17:48

Situatia e destul de nuantata si explicand-o obiectiv ar suna cam asa : Romania la nivel de baschet e nimeni in drum, nu avem o echipa nationala buna, echipele de club sunt slabe si analog jucatorii straini care vin sunt de mana a 10 a, veniti si ei sa castige si ei un ban, ca la ei in SUA sigur nu pupau nici 1000 de dolari. Acei jucatori daca erau cu adevarat profesionisti nu aveau ce cauta la 1:30 noaptea in club, mai ales ca erau ajungi si de 5 zile in Romania, dupa cum zice ala. Exista riscul ca sa ti se intample nasoale la o ora tarzie, intr-un club unde sunt mafioti, interlopi beti, etc. ( ca in viata in general, riscuri exista si la 8 dimineata, dar ele sunt mult mai accentuate cand ies raii la interval la ore nocturne). Doi la mana, acel interlop merita sa infunde puscaria ptr tentativa de omor a doi cetateni, fiindca nu e posibil sa atentezi la viata cuiva si sa scapi cu 5 ani. Si ala si-a permis sa umble astfel fiindca oamenii legii nu prea isi fac treaba. In concluzie, Romania e o tara saraca, nesigura, acaparata de smecheri, mafioti, interlopi, coruptie, incompetenta.

1013850201981154
Mircea Gabriel  •  29 Septembrie 2018, 17:38

In Braila nu ai unde sa mergi si sa te simti in siguranta. Sa mai incerci sa iesi cu prietena la plimbare, dupa ora 21, exclus. Mizerie, interlopi si o lipsa totala de implicare din partea autoritatilor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează