SPORTURI  »  BASCHET  »  EVENIMENT

Riga câștigă pentru a doua oară consecutiv Bucharest Challenger » Știința București, depășită în finală de Paris Squad în turneul feminin

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2018 18:08

După unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din actualul sezon internațional, Riga (Letonia) s-a impus pentru a doua oară consecutiv la Bucharest Challenger, învingând în finală principala favorită, Novi Sad Al Wahda, scor final 21-20.

Evenimentul s-a încheiat duminică seara, după un week-end în care 96 de jucători profesioniști și peste 150 de copii au jucat baschet 3x3, noua disciplină olimpică.
În competiția feminină Știința București, având în componență jucătoarele echipei naționale de baschet 3x3 a României, a cedat în finală în fața fostei vicecampioane olimpice Emilie Gomis și a echipei sale, Paris Squad, 11-21.

Știința a trecut în semifinale de campioanele mondiale din echipa Rome (Italia), care cuceriseră titlul mondial în luna iunie în Filipine. Turneul feminin a fost organizat în premieră în istoria de șapte ani a competiției.

Câștigătorii la ambele categorii au împărțit premii totale în valoare de 25.000 de dolari, iar echipele Riga și Belgrad, ocupanta locului trei, s-au calificat pentru FIBA 3x3 World Tour, Mastersul de la Debrecen, Ungaria, acolo unde Novi Sad Al Wahda, finalistă la București, era deja calificată.

Gabriela Mărginean, fostă jucătoare în WNBA și în Euroligă, a fost principala marcatoare a turneului feminin, cu 38 de puncte, în timp ce la masculin cele mai multe puncte le-a marcat Thomas Davis, de la echipa poloneză Gdansk Energa 3x3.

Naționala de baschet 3x3 a României s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de eventuala campioană Riga, scor 21-13.

După trei zile de competiție, copiii și juniorii care au evoluat în turneul Baschet 3x3 în sectorul 3 au avut șansa să se afle pe același teren cu idolii lor în cadrul festivității de premiere. 

Duo Badea alături de Cătălin Bogdănescu, artiști ai Circului Metropolitan, au oferit câteva momente uimitoare de acrobație în pauzele dintre meciuri, iar împreună cu majoretele Dracula’s Girls au contribuit la o atmosfera fierbinte de-a lungul ambelor zile de competiție.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează