SPORTURI  »  BASCHET  »  SCANDAL

Scandal monstru la baschet după meciul 3 din semifinalele Campionatului Național! "E o rușine! Facem memoriu!"

Foto Facebook CSU Sibiu
Foto Facebook CSU Sibiu

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 mai 2019 13:48

Echipa de baschet masculin SCM Craiova a învins vineri, pe teren propriu, formaţia CSU Sibiu, cu scorul de 81-79 (46-32), în cea de-a treia partidă din cinci programate în semifinalele Ligii Naţionale. Scorul general este 1-2.

Doar că tensiunea este maximă la Sibiu, după ce ieri, „vulturii galbeni” au pierdut dramatic la Craiova, în fața oltenilor de la SCM U Craiova.

Arbitrul Alexandra Stan a fluierat fault în ultima secundă, când scorul era 79-79, iar această decizie a dus la schimbarea rezultatului final. Oficialii sibieni reclamă felul în care brigada de arbitri a condus întreaga partidă și, mai ales, ultima fază când olteanul Porter Troupe a primit mingea și a driblat către panoul advers. El a căutat să se infiltreze printre sibienii Chris Cooper și Monyea Pratt, iar arbitrii au decis să acorde fault.

Avantajul acordat craiovenilor de către arbitri a dus la un scandal monstru imediat după meci. Sibienii au întocmit un memoriu Federației Române de Baschet în care acuză brigada de arbitri, în frunte cu Alexandra Stan, de vicierea rezultatului partidei.

La rândul lor, sibienii vor fi cercetați disciplinar. Ionut Georgescu, managerul Sibiului, a fost trimis la Comisia de Disciplină, dupa ce i-a reproșat arbitrei decizia prin care a oferit victoria Craiovei, fluierând un fault pe care oficialul sibian îl consideră inexistent înainte cu o secundă de finalul partidei.

"Decizia din final e o rușine. Nu ne mai referim la un fault nefluierat la Tamulis, la 75-73, urmat de fault tehnic pentru proteste… Arbitrul Alexandra Stan ne-a mai dezavantajat și în meciul cu Dinamo, pierdut la București în turul anterior. Nu vrem să facem legături periculoase, dar fosta doamnă Dincă e căsătorită cu un oficial al Federației Române de Baschet. Facem memoriu!"
un suporter al celor de la Sibiu pentru Libertatea

Principalii marcatori ai partidei au fost Troupe 25 puncte, pentru gazde, respectiv Hardy 23, pentru CSU Sibiu. În primele două meciuri, CSU Sibiu a câştigat cu 83-61 şi 88-59.

Meciul patru va avea loc tot la Craiova, duminică, iar un eventual decisiv, la Sibiu, în 22 mai. O victorie desparte Sibiul de prima finală de campionat, după 20 de ani!

În acest sezon, CSU Sibiu a câștigat deja Cupa României, în timp ce fanii echipei au intrat în Guinness Book cu „Cea mai mare revistă din lume” - CSU Fans Magazin numărul 200.

În cealaltă semifinală, scorul general este de 1-1, între U BT Cluj şi CSM Oradea (86-90 şi 92-82), cu meciurile 3 şi 4 programate la Oradea, sâmbătă şi luni, iar un eventual decisiv în 23 mai, din nou la BT Arena. Prima echipă cu trei victorii se califică în finala Ligii Naţionale.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1745340189010853
Gheorghe Murtea  •  23 Mai 2019, 21:34

Oameni buni nu va mai impacientati atita cu privire la arbitraj caci astea sunt conseciintele intineriri lotului pe care fosta presedinta TOCALA care nu stiu cum a ajuns sa fie aleasa a reusit sa distruga arbitrajul romanesc datorita acestui fapt azi se vede ce arbitri are camp romanesc insa sa stiti ca si arbitrajul din NBA nu-i departe caci am sansa sa il vad si ma crucesc uneori de deciziile fluierate de acesti arbitri americani care nu sunt cu mult peste cei romani.

remarque
remarque  •  18 Mai 2019, 16:39

Campionatul de baschet masculin este unul interesant prin echilibrul care a aparut dupa ce Asesoft(Sebastian Ghita de fapt) a disparut. Ghita avea echipa cea mai buna, dar si federatia si arbitrajul erau practic in simbria lui. Craiova trebuie sa aiba grija, sa nu fie tentata sa apase butoane PSD pentru a obtine trofee. Fair play-ul e calea si....cel mai bun sa castige! Daca e Craiova cea mai buna, foarte bine!

2493245997376612
Nicolae Scorvelciu  •  18 Mai 2019, 14:53

"public în săliile de sport"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează