SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

Situația în NBA după 2 luni de la startul sezonului: Toronto domină Estul, în timp ce Vestul e guvernat de surprize

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2018 16:29

Au trecut aproape 60 de zile de la Boston Celtics - Philadelphia 76ers, meciul care a deschis sezonul 2018-2019 al ligii nord-americane de baschet. Până acum sezonul a avut de toate: de la surprize uriașe, la diferențe de 50 de puncte și meciuri cu două reprize de prelungiri.

În Conferința de Est, primul loc este ocupat de Toronto Raptors, o echipă aflată într-o formă de invidiat: 8 victorii în ultimele 8 meciuri și 20 din totalul de 24 de partide. Acest rezultat răsplătește riscul asumat de canadieni prin aducerea lui Kawhi Leonard, 27 de ani (principalul marcator al echipei), un jucător de mare valoare, care însă, din cauza accidentărilor, jucase doar 9 meciuri în stagiunea trecută pentru Spurs.

Tot în Est, se mai regăsesc în top 4:

  • Milwaukee Bucks, condusă de un fenomenal Giannis Antetokounmpo.
  • Philadelphia 76ers, cu 8 victorii din 10 meciuri disputate după aducerea lui Jimmy Butler, langă un Joel Embiid ce reușește în medie 27,5 puncte/meci.
  • Detroit Pistons, grupare ce se bazeaza pe colaborarea dintre giganții Blake Griffin si Andre Drummond.

Pe de alta parte, în Vest, lupta la play-off pare mai nebună ca niciodată. 14 din cele 15 echipe au șanse reale, după disputarea a puțin peste un sfert din sezonul regulat. Totuși, dacă privim vârful clasamentului, remarcăm prezența altor echipe decât cele așteptate înaintea sezonului.

Primul loc este ocupat de Los Angeles, dar nu prin Lakers-ul lui LeBron, ci prin concitadina Clippers. Cu un Tobias Harris având medii senzaționale și cu Danilo Gallinari (30 de ani), respectiv Lou Williams (32 de ani) jucând ca la prima tinerețe, LA Clippers poate fi numită surpriza începutului de sezon.

Al doilea loc, a doua surpriză. Denver Nuggets, o echipă destul de nebăgată în seamă, condusă pe semicerc de Gary Harris și Jamal Murray, cu sârbul Jokic sub inel. Ultimele 5 meciuri: 5 victorii.

Ce se întâmplă cu favoritele?

  • Golden State Warriors, campioana en-titre, cotată cu prima șansă la trofeu, a resimțit lipsa din ultima perioada a lui Stephen Curry și a lui Draymond Green, având 6 înfrângeri în ultimele 9 meciuri. Vom vedea dacă acum, formația din San Francisco va reuși, pe fondul revenirii conducatorului de joc, să urce mai sus de locul 4 ocupat în prezent.

  • Boston Celtics, echipa lui Kyrie Irving este abia a 20-a echipă ca puncte marcate, iar acest lucru se oglindește în locul 6 ocupat de verzi în Est. Se așteaptă mai mult, în special de la Al Horford și de la Gordon Hayward, jucatori care au impresionat în sezoanele precedente.

  • Los Angeles Lakers a urcat spectaculos în clasamentul favoriților prin aducerea lui LeBron James, dar deocamdată restul lotului nu pare să îl ajute foarte mult pe acesta. Astfel, californienii se află într-o dependență de jocul „regelui”, Kuzma, Ingram și McGee fiind singurii care marchează peste 10 puncte/meci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează