SPORTURI  »  BASCHET  »  CUPA MONDIALĂ

SUA din nou! Americancele au câștigat a 10-a medalie de aur la Cupa Mondială de baschet feminin

FOTO: facebook.com/FIBA
FOTO: facebook.com/FIBA

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2018 15:10

Americancele au câștigat duminică seara a zecea medalie mondială de aur avându-le în echipă pe veteranele Sue Bird și Diana Taurasi.

Echipa feminină a Statelor Unite ale Americii s-a impus în finala Cupei Mondiale, disputate la San Cristobal de la Laguna, în Spania, în fața Australiei cu 73-56. Este al zecelea titlu mondial al acestei tări, al treilea consecutiv, în optsprezece ediții de CM jucate până acum. Din echipa câștigătoarelor au făcut parte legendarele Sue Bird, 37 de ani, și Diana Taurasi, 36 de ani.

"Această distincție înseamnă mult pentru mine, cum am mai spus există această idee, că nouă ne este ușor să învingem. Înțeleg că scorurile pe care le avem cu alte echipe fac ca totul să pară o plimbare, dar nu este deloc așa. Trebuie să fim o echipă, iar acest lucru nu se obține ușor, trebuie să ne dăm seama pe parcurs când să obținem vârful de formă, iar atunci când reușim ne aduce o satisfacție enormă", a spus Sue Bird, care a devenit jucătoare cu cele mai multe medalii la o Cupă Mondială, cu patru de aur și un bronz. 

În finala mică, Spania a trecut de Belgia cu 67-60, cucerind astfel a treia medalie mondială din istorie. 

Podiumul mondial de la ultimele cinci ediții

2002: SUA, Rusia, Australia
2006: Australia, Rusia, SUA
2010: SUA, Cehia, Spania
2014: SUA, Spania, Australia
2018: SUA, Australia, Spania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  01 Octombrie 2018, 16:56

Roxi fetito, cum poti sa scri un articol in care nu pomenesti macar odata despre ce sport vorbesti ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează