SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

SURSE: FIBA vrea să declare România ”țară nesigură pentru jucătorii străini”

Cyriel Coomans (stânga, în costum) și Horia Păun (dreapta, în costum)
Cyriel Coomans (stânga, în costum) și Horia Păun (dreapta, în costum)

Articol de - Publicat luni, 17 septembrie 2018 16:13

O delegație a Federației Internaționale de Baschet a sosit la București exact când presa vuia de cazul celor doi jucători americani înjunghiați la Brăila, Darrell Bowie și Joseph McClain.

  • CONTEXTCei doi sportivi au fost atacați cu cuțite și loviți cu sticle într-un bar. Aceștia au fost transportați de urgență la spital, unde au fost operați. Starea lui McClain este stabilă, iar veștile au început să fie mai bune și în ceea ce privește situația lui Darrell Bowie, transportat ieri cu un elicopter SMURD la București. (Toate detaliile, AICI)

Duminică s-a încheiat la București Europe Cup la baschet 3x3, competiție la care au participat 16 echipe naționale și la finalele căreia a asistat și o delegație a forului internațional condusă de Cyriel Coomans, fostul șef al FIBA, în prezent vicepreședinte, și secretarul general Patrick Baumann.

Cei doi înalți oficiali ai FIBA au aterizat la București sâmbătă dimineața, exact când toată mass-media românească era concentrată pe cazul baschetbaliștilor americani înjunghiați de interlopul " Dasaev" într-un club din Brăila. Coomans și Baumann au dorit să fie informați în permanență despre evoluția stării de sănătate a celor doi jucători.

"Nimeni de la FIBA nu a uitat drama jucătorului american Chauncey Hardy, care a decedat în urmă cu 7 ani la Giurgiu, după un caz similar. Iar după incidentul de la Brăila, reprezentanții FIBA și-au manifestat îngrijorarea față de riscurile la care sunt expuși jucătorii străini și este foarte probabil ca forul internațional să catalogheze România ca o țară nesigură și să transmită în acest sens o informare către toate forurile naționale membre", au declarat surse din cadrul Federației Române de Baschet.
mcclain 4
Joseph McClain, unul dintre cei doi baschetbaliști înjunghiați la Brăila (foto: Libertatea)

Vezi și: VIDEO Dasaev, agresorul celor 2 baschetbaliști americani din Brăila, s-a predat astăzi » Reacția avocatei interlopului: "A fost agresat și s-a apărat cum a putut!"

Cine e principalul suspect în cazul atacului asupra baschetbaliștilor americani din Brăila » A fost la închisoare pentru proxenetism și a măcelărit un rival cu săbii și topoare!

Mesaj disperat al managerului clubului baschetbaliștilor înjunghiați la Brăila: "Rog autoritățile locale să ia măsuri urgente!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
477027202805173
Roby Istrate  •  17 Septembrie 2018, 22:24

Voi sunteti de vina ca promovati interlopii,femeile usoare si prostitutia. Siteul asta e doar 30% sport,restul e curvaraseala si cancan. E trist sa nu poti sa-ti faci meseria de jurnalist asa cum vrei, si sa promovezi ***. Cum vreti sa se comporte interlopii daca voi ii faceti vedete ??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lionforever
lionforever  •  17 Septembrie 2018, 22:11
Postat de Nicolae Tudosie pe 17 Septembrie 2018, 17:04

De parca astia doi, ala de la Giurgiu, sau chiar Cozma, au fost injunghiati in vreo biblioteca... Te duci in cluburi, iti asumi niste chestii...

Asta se face în cluburi? Se taie oameni? Cu mitraliera nimic pe acolo?

1636881293016100
Anton Palton  •  17 Septembrie 2018, 18:31

FIBA sa specifice , nesigura pentru sportivii americani de culoare pentru ca vedeti o victima asa a declarat cum ca era *** (asa le mai spun americanii celor de culoare) si de aceea a fost agresat. Dar Bucurestiul nu ar fi putut fi declarat nesigur pentru artistii romani din cauza americanilor? Vezi cazul Teo Peter. Maine poimaine Alfred Hitchkok ar putea fi declarat rasist Post mortem pentru filmul sau ***. Pentru cei care n-au vazut filmul. In rest vinovatul la puscarie.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează