SPORTURI  »  BASCHET  »  U-BT CLUJ - CSU SIBIU 80-74

video+foto U-BT Cluj continuă parcursul perfect în campionat: 11 victorii, zero înfrângeri! CSU Sibiu s-a ținut scai, a chinuit campioana

U-BT Cluj, victorie în pas de defilare în campionat
U-BT Cluj, victorie în pas de defilare în campionat

Articol de , - Publicat sambata, 10 februarie 2024 20:38 / Actualizat sambata, 10 februarie 2024 20:38

U-BT Cluj a obținut o victorie de serviciu sâmbătă seară cu CSU Sibiu, scor 80-74, menținându-și seria invincibilității în campionat. „Șepcile roșii” s-au impus din brand-ul firmei, n-au jucat strălucit, dar au calitate extra. Sibienii s-au autodepășit, i-au chinuit pe alb-negri, s-au ținut scai de adversară, dar n-au putut produce marea surpriză.

U-BT Cluj s-a impus în fața lui CSU Sibiu, scor 80-74, într-un derby al orgoliilor, într-un meci aprins și fain de urmărit. Sibiul a venit pe malul Someșului să producă marea surpriză, să bată campioana en titre, proaspăt calificată în „sferturile” EuroCup, neînvinsă în actuala stagiune.

Galben-albaștrii s-au ținut scai de gazde, au început cu tupeu, însă U-BT Cluj a învins din talent, din elan, cu calitate și punând presiune maximă cu o sală, de exil, megagălăgioasă.

Ultras și la baschet, să fie gălăgie!

U-BT Cluj a revenit în competiția internă, acolo unde avea un "record" de 10 victorii-zero înfrângeri, după succesul continental, calificarea în „sferturile” EuroCup. CSU Sibiu a sosit pentru meciul orgoliilor cu dorința de a răpune campioana ultimelor trei ediții, iar primul sfert a dovedit că elevii lui Tomas Rinkevicius n-au venit să facă o plimbare pe esplanada Someșului.

Suporterii "Șepcilor roșii" sunt la fel la baschet, ca la fotbal! Pătimași, vocali, puși pe harță atunci când consideră că arbitrii trag contra lui U! Dacă "Polivalenta" a fost ocupată de tenis, sala "Horia Demian", cu 2.500 de locuri, a fost plină și a vibrat la fazele create de două dintre echipele de top ale ligii interne. N-o fi NBA la noi, dar ai cu ce să-ți bucuri ochii.

Dragoste în română și în engleză la Sibiu în primul sfert

Kuti, din vara trecută la CSU Sibiu, a fost celebrat de gazde, pentru cei 11 ani petrecuți în alb-negru, Nandor fiind emoționat de primirea călduroasă. Pe lângă cei aproape două mii de clujeni, aproximativ o sută de sibieni au contribuit la spectacolul de lângă show.

Sibiul a avut un prim sfert, în care ai fi putut crede că poate provoca prima înfrângere a multiplei campioane. Threatt, Dragoste și Loving au creat un adevărat Valentine's Party pentru oaspeți. Și cu Barro arțăgos, având sânge rece în câteva faze la limită. De-abia la 6-17 au început și clujenii să simtă că nu e de glumă. Stipanovic s-a uitat îngrijorat către tabelă, Seeley a dat energie cu una de 3, doar că "Loving-machine" a mângâiat plasa cu un coș de la distanță.

Curtoazia a luat sfârșit spre finalul primului sfert, când Kurti a fost luat pe sus de foștii coechipieri. Sibiul a terminat în avantaj primul sfert: 26-15.

Clujul a revenit cu sânge rece, a apăsat pedala la maximum

Detaliu ce pare că i-a enervat pe elevii lui Miță Silvășan, care au planuri mari în Europa. Până să strălucească mai sus pe plan continental, U-BT vrea să-și asigure supremația acasă, așa că a început furios sfertul doi. 10 puncte consecutive! Seeley a dat drumul la pictat, iar Cățe pe-aici-nu-se-trece în apărare a fost letal sub panoul advers. Premieră în meci, Clujul a trecut în avantaj, 31-30, la jumătatea sfertului secund.

Un moment ce i-a bulversat un pic pe sibieni, care erau să joace în 7, apoi în 6, spre deliciul asistenței: "Mai bagă unul! Și-ncă unul!". Eddie a vrut să aibă finalul, a dus scorul la 45-40. La ultimul fluier, lui Barro nu i s-a părut fain scorul, așa că la pauză s-a intrat U-BT - CSU scor 45-42.

Ce te-ai face tu, dacă n-ar fi galeria lui U?

Al treilea sfert a arătat diferența dintre cele două. Cu toate că, sincer, U-BT pare că a prins o zi slabă, iar CSU una bună, în care s-a autodepășit! Diferența a fost făcută de calitate, de al 6-lea jucător, publicul, care la Cluj împinge echipa, o trimite peste adversar. Nu degeaba și cei de pe banca de rezerve bat cu picioarele în parchet, iar reprezentantele sexului frumos și copiii țin aproape de bărbați în a-i susține pe favoriți.

"Petrică" Richard a turat motorul la maximum, Mejeris l-a acompaniat, producându-i încântare și lui Karel Guzman, marele absent, într-un moment de celebrare a la NBA. Dacă gazdele s-ar fi axat și mai mult pe ceea ce e pe parchet, nu pe iureș cu arbitrii... Sau Stipanovic ar încerca mai puțin stand-up comedy și mai multă atenție... Oricum, Clujul și-a tocat adversarul și a pătruns în ultimul sfert cu un avantaj consistent, 67-59. A fost momentul care a arătat cine e la butoane!

U-BT Cluj a ajuns la a 11-a victorie din sezon, în goana după record!

Oaspeții au încercat remontada. Ivanov, bătăios, Pratt și Threatt până la epuizare, Uță cu revanșa, galben-albaștrii s-au ținut scai de U-BT Cluj. Alb-negrii au știut să absoarbă momentele mai dificile, au ripostat cu (prea mult) zâmbet. Dar diferența a fost vizibilă, chiar dacă s-a ratat într-o veselie. S-au resimțit și oboseala la gazde, și dorința foarte mare a oaspeților.

Seeley a produs daune, chiar dacă l-a enervat și pe Silvășan, când mai erau două minute de jucat, iar scorul ajunsese 76-70. Clujenii au securizat succesul pe final, cu Sibiul așteptând orice pas greșit în scandările propriei galerii: "Suntem mândri de voi!". N-a fost o victorie strălucită, dar a arătat de ce U-BT este campioana ultimelor trei ediții și o mare surpriză pe plan continental.

U BT Cluj Napoca
U BT Cluj Napoca
U BT Cluj Napoca
U BT Cluj Napoca
+16 FOTO
Rapid o bate pe Zaglebie și visează în continuare la „optimile” Ligii Campionilor » Calcule: ce trebuie să se întâmple în runda decisivă
LIGA CAMPIONILOR
Rapid o bate pe Zaglebie și visează în continuare la „optimile” Ligii Campionilor » Calcule: ce trebuie să se întâmple în runda decisivă
Victorie importantă pentru România în Rugby Europe Championship
Rugby Europe Championship
Victorie importantă pentru România în Rugby Europe Championship

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
moto
moto  •  10 Februarie 2024, 22:26

Ma bucur sa vad articole si la baschet. Haide U!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează