SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO Golden State vs. Cleveland Cavaliers 2-0 » James nu poate singur! Curry se distrează în meciul doi și o apropie pe Golden State de un nou titlu

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 13:42

Golden State Warriors s-a impus si in meciul doi al finalei NBA, 122-103 impotriva celor de la Cleveland Cavaliers. Prestatia de MVP a lui Steph Curry a fost decisiv intr-un meci in care LeBron James a aratat primele semne de oboseala.

Golden State a fost pregatita de data aceasta pentru finala. Dupa un prim meci pe care erau sa il scape din mana, starurile campioanei s-au descatusat. Curry a tras echipa dupa el exact cand era nevoie. A ingropat sperantele lui Cleveland cu noua cosuri de 3 puncte, record pentru ultimul act, si a devenit favorit pentru titlul de MVP al finalei. Golden State a fost in avantaj pe toata durata partidei, iar in ultimul sfert diferenta de scor a coborat o singura data sub 10 puncte!

Pe langa Curry, 33 de puncte, Golden State a mai avut alte doua motoare. Durant a "trantit" 26 de puncte, in timp ce Klay Thompson, inca nerefacut 100% dupa o accidentare la piciorul stang, s-a oprit la 20 de puncte. LeBron James n-a mai putut repeta evolutia fabuloasa din primul meci, 51 de puncte, fiind blocat de apararea gazdelor la 29 de puncte, 13 pase decisive si 9 recuperari.

Meciul doi n-a mai fost la fel de dramatic, insa James promite revansa pe teren propriu: "Vrem sa le facem viata grea. Nu ne vom relaxa doar pentru ca vom juca acasa". 

Momentul serii a fost in ultimul sfert, la 100-89, cand Curry, presat de Kevin Love, s-a dezechilibrat si a pierdut controlul balonului. S-a redresat intr-o fractiune de secunda si a scos din joben un cos de 3 puncte de la distanta.

Gafa lui JR Smith din primul meci o costa scump pe Cleveland, care se intoarce acasa pusa sub presiune. E obligata sa castige macar una dintre cele doua confruntari de pe teren propriu, daca nu vrea sa fie "maturata" de Warriors. E obligatoriu sa le castige insa pe ambele pentru a avea sanse reale la titlu. 

4 echipeau castigat titlul NBA dupa ce au pierdut primele doua meciuri: Boston Celtics (1969), Portland Trail Blazers (1977), Miami Heat (2006) si Cleveland Cavaliers (2016)

Programul finalei

  • Meciul 1: Golden State Warriors Cleveland Cavaliers 1-0 » 124-114 (OT)
  • Meciul 2: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 2-0 » 122-103
  • Meciul 3: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 7 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 4: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 9 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 5*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 12 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 6*: Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors, 15 iunie, ora 04:00, Telekom 1
  • Meciul 7*: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers, 18 iunie, ora 03:00, Telekom 1
    *dacă va fi necesar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close