SPORTURI  »  BOX  »  RETRAGERE BUTE

LUCIAN BUTE SE RETRAGE! 8 momente definitorii din cariera pugilistului + ce ar putea urma după retragere

Lucian Bute a avut o carieră cu multe suișuri și coborâșuri // FOTO: Guliver/Getty Images
Lucian Bute a avut o carieră cu multe suișuri și coborâșuri // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 20:53

Lucian Bute, 39 de ani, va anunța în această săptămână că pune oficial punct carerei de box. Presa din Canada a scris că pugilistul va face anunțul miercuri, într-o conferință de presă. 

GSP.ro a radiografiat cariera lui Lucian Bute și a identificat cele mai importante 8 momente:

  • 22 noiembrie 2003: prima victorie a carierei, obținută în fața lui Robert Muhammad, prin TKO, la Montreal.

  • 21 aprilie 2005: primul succes reușit în fața propriilor fani. L-a învins pe americanul Donny McCrary, prin KO, în sala din Galați.

  • 19 octombrie 2007: îl învinge pe columbianul Alejandro Berrio la Montreal și câștigă titlul IBF la supermijlocie, centură pe care avea să o păstreze 5 ani.

  • 9 iulie 2011: îl înfruntă pe Jean-Paul Mendy la București, în Gala Bute, eveniment care a declanșat un imens caz de corupție scos la iveală de echipa de investigații a Gazetei Sporturilor.

  • 26 mai 2012: după 30 de victorii consecutive, Bute suferă primul eșec al carierei. Unul dureros, în fața lui Carl Froch, care l-a învins la Nottingham prin TKO, luându-i astfel centura IBF la supermijlocie.

  • 18 ianuarie 2014: suferă o altă înfrângere dureroasă a carierei, pierzând la puncte titlul NABF, în fața lui Jean Pascal.

  • 30 aprilie 2016: E depistat pozitiv cu ostarină înaintea meciului cu suedezul Badou Jack. Sportivul se apără și spune că a luat substanța fără să știe și scapă cu o suspendare de doar 6 luni.

  • 24 februarie 2017: Pierde în fața columbianului Eleider Alvarez, învins prin TKO. Duelul s-a dovedit a fi ultimul la profesioniști pentru Bute

37 de meciuri la profesioniști are Bute, reușind 32 de victorii dintre care 25 prin KO

Ce urmează pentru Bute?

Pugilistul de 39 de ani s-a destăinuit presei din România în luna mai a anului trecut, când a vorbit fără menajamente despre retragere. Încă de atunci, el mărturisea că e aproape să pună capăt carierei. 

„Sincer nu mă văd antrenând sau să fiu antrenor. Pentru că viaţa de antrenor e ca şi viaţa de sportiv trebuie să stai cu sportivul plecat, să fii plecat de acasă şi mi-aş dori să fiu aproape de familie. Mai repede un organizator de evenimente, promotor”
Lucian Bute, în mai 2018

Lucia este căsătorit de mai mulți ani cu Elena, cei doi având împreună doi copii, Eric Ștefan și Ema-Anabella.

Vezi și: LUCIAN BUTE SE RETRAGE! Presa din Canada a făcut anunțul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Martie 2019, 06:22

Nu stiu ce a fost in capul lui si al echipei lui sa lupte acasa la challenger. Nu sunt vreun expert in boxul profesionist (sau amator ! ) , dar a fost o decizie ridicola si care i-a distrus cariera. Nu stiu daca s-a mai intamplat in istoria boxului asa ceva. Sigur ca Froch il batea si la Montreal, dar nu in halul ala. Practic l-a distrus psihic in seara aia si nu a mai putut reveni.

thiem
thiem  •  19 Martie 2019, 01:55
Postat de ucv1948 pe 18 Martie 2019, 21:46

Din spatele tastaturii este usor sa denigrezi munca altora .. Judeca-te pe tine intai , chiar duci o viata asa cum ti-ai dorit ? ... Cine esti tu sa ii judeci pe Bute si Doroftei ??

Sunt aceiasi sau de fapt, acelasi *** (Sala Dalles sau Bd Magheru isi spune, chiar daca nu e din Bucuresti), cu mai multe clone. Cam cu asta se ocupa, astept si eu ziua cand GSP opreste comentariile.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

thiem
thiem  •  19 Martie 2019, 01:53

Mare sportiv, iti multumim!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează